Pääministeri Sanna Marin. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Pääministeri Sanna Marin IS:lle: HVK:n johtaja ei nauti enää luottamustani

Pääministerin mukaan työministeri Tuula Haatainen arvioi toimitusjohtajan aseman pyytämänsä selvityksen perusteella.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) suhtautuu tiukasti Huoltovarmuuskeskuksen (HVK) suojavarusteiden tilausta koskevaan menettelyyn. Marin linjaa Ilta-Sanomille, ettei HVK:n toimitusjohtaja Tomi Lounema nauti enää hänen luottamustaan.

Marinin mielestä Huoltovarmuuskeskus on menetellyt väärin, kun se ei ole selvittänyt riittävästi niiden tahojen taustoja, keiden kanssa se on asioinut.

– Huoltovarmuuskeskus toimii työ- ja elinkeinoministeriön alaisuudessa ja työministeri Tuula Haatainen arvioi toimitusjohtajan aseman pyytämänsä selvityksen perusteella. Pääministerin luottamusta toimitusjohtaja ei enää nauti, Marin sanoo IS:lle.

Ministeri Haatainen on vaatinut selvitystä HVK:n toiminnasta välittömästi.

– Olen edellyttänyt selvitystä välittömästi. En ole tyytyväinen siihen tietoon, mitä on tähän mennessä johdon toimesta annettu, Haatainen kirjoittaa Twitterissä.

Suomeen saapui tiistaina Kiinasta kaksi miljoonaa kirurgista kasvosuojainta ja yli 200 000 hengityssuojainta, jotka eivät täyttäneet sairaalakäytön kriteerejä. Lisäksi HVK oli jo ehtinyt maksaa Onni Sarmasteen suomalaisen yhtiön tilille viisi miljoonaa euroa sopimuksen täyttymisestä. Sopimus tehtiin myös Tiina Jylhän Virossa toimivan yhtiön kanssa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt