Verkkouutiset

Pääministeri Juha Sipilä: Theresa Mayn tie johdattaa Britannian EU:n sisämarkkinoiden ulkopuolelle

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mielestä Britannian pääministeri Theresa Mayn puheessa ei ollut suuria yllätyksiä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Theresa May linjasi tiistaisessa puheessaan maansa asemaa EU:sta eroamisen jälkeen.

– Kesän kansanäänestyksessä Britannian kansalaiset päättivät maansa lähtevän unionista. Nyt Britannian hallitus on tehnyt oman valintansa siitä, millaista uutta suhdetta EU:n kanssa se tulee tavoittelemaan, Juha Sipilä toteaa blogissaan.

Eurooppa-neuvosto hyväksyi kesällä, että yksittäisen jäsenmaan on kyettävä sitoutumaan jokaiseen unionin neljään vapauteen. Näitä ovat ihmisten, tavaroiden, palvelujen ja pääoman vapaa liikkuvuus.

– Britannia ei ollut halukas hyväksymään tätä kokonaisuutta. Se valitsi toisen tien. Tämä tie johdattaa maan EU:n sisämarkkinoiden ulkopuolelle, Sipilä kirjoittaa.

Hänen mielestään Suomen kannalta keskeistä Mayn puheessa oli valmius edistää ja ylläpitää Britannian ja EU:n välisiä kauppasuhteita.

– Suomelle Britannia on tärkeä kauppakumppani. Meille on todella tärkeää, että tämä tiivis kauppasuhde säilyy. Myönteistä oli myös, että May korosti maansa tahtoa pysyä edelleen tiiviisti EU:n rintamassa turvallisuuspoliittisessa yhteistyössä ja terrorismin torjunnassa, Sipilä katsoo.

Lue myös:

Petteri Orpo: EU-jäsenmaiden muodostettava yhteinen Brexit-kanta

Theresa May: Britannia saa oikeanlaisen sopimuksen

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)