Pääministeri Juha Sipilä. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Juha Sipilä: Nyt on varaa nostaa palkkoja

Pääministerin mukaan hallitus on edennyt talouden kuntoon laittamisessa ennakoitua nopeammin.

Keskustan puoluevaltuustossa puhuneen pääministeri Juha Sipilän mukaan Suomen talouden näkymät ovat parantuneet selvästi kuluvan hallituskauden aikana.

– Syöksykierre on oikaistu rytinällä ja Suomen talous on kääntynyt ripeään kasvuun. Viime vuonna talous kasvoi jo lähes kaksi prosenttia. Kasvu oli tämän vuoden kolmannella vuosineljänneksellä 3,6 prosenttia verrattuna edellisvuoden vastaavaan neljännekseen. Kasvu on nyt Länsi-Euroopan nopeinta. Suomi on kammettu apatiasta luovuuden tilaan, Sipilä kertoi.

Sipilä mustutti puheessaan, että velan osuus kansantuotteesta on taittunut ja kokonaisverotus on kääntynyt laskuun. Myös työllisyydessä on tapahtunut käänne parempaan, vaikka hallitusohjelmaan kirjatun 72 prosentin työllisyysastetavoitteen toteutuminen vaatii yhä lisätoimia.

– Olemme palauttaneet luottamuksen Suomen talouteen. Sitkeän työmme ansiosta aikaansaatu kilpailukykysopimus on nopeuttanut talouden käännettä ja tehnyt yritysten investoinneista ennakoitavampaa pitkällä tähtäimellä.

Sipilän mukaan hallitus on edennyt talouden kuntoon laittamisessa nopeammi kuin keskustaväki vaali- ja hallitusohjelmaa tehdessään uskalsi ennakoida.

– Mutta sitä emme arvanneet hallitusohjelmaa tehdessä, että talous kasvaisi nyt 3,5 prosentin vauhtia, ja että meillä olisi varaa palkankorotuksiin. Nyt meillä on, pääministeri kertoi puoluevaltuustolle.

 

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt