Testauspiste Malmin lentokentällä Helsingissä. / LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Pääkaupunkiseudulle esitetään tiukempia rajoituksia

Uudet päätökset voivat koskea laajasti sekä yksityisiä että julkisia asiakastiloja.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittelee alueen epidemiarajoitusten tiukentamista.

Etelä-Suomen aluehallintovirastoa kehotetaan päättämään välittömästi tartuntatautilain kohdasta, joka mahdollistaa asiakastiloja koskevat lisärajoitukset.

Pykälässä säädetään yleisölle avoimien tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitettujen tilojen käytön järjestämisestä siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa.

Toimija voi toteuttaa velvoitteensa esimerkiksi asiakasmäärää rajoittamalla tai muilla tilajärjestelyillä. Päätös voi koskea yksityisiä ja julkisia asiakastiloja ravintoloita lukuun ottamatta. Koordinaatioryhmä on jo aiemmin kehottanut julkisia ja yksityisiä toimijoita valmistautumaan rajoituksen käyttöönottoon.

Koordinaatioryhmä keskustelee mahdollisista jatkotoimista torstaina pidettävässä kokouksessa. Tuolloin tehtävät päätökset voivat koskea asiakastilojen väliaikaista sulkemista esimerkiksi kuntosaleilla, urheilutiloissa, kylpylöissä, tanssipaikoissa ja kauppakeskusten yleisissä oleskelutiloissa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt