Aamuliikennettä Tuusulanväylällä Helsingissä. LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA

Pääkaupungin moottoritiestä bulevardi – tavoitteena ”autoista riippumaton elämä”

Vilkkaasta Tuusulanväylästä tehdään katu.

Helsingin kaupunki kertoo tiedotteessaan Tuusulanbulevardin suunnittelun etenemisestä.

– Tulevaisuudessa Mäkelänkatua jatketaan ja Tuusulanväylän moottoritie muutetaan kaduksi. Tuusulanbulevardi yhdistää nykyiset kaupunginosat toisiinsa, ja alueelle tulee uusia koteja, palveluita ja työpaikkoja noin 20 000 helsinkiläiselle, kaupunki tiedottaa.

Käpylän asemanseudun kuvataan mullistuvan ja muuttuvan ”vilkkaaksi joukkoliikenteen solmukohdaksi”.

– Pikaraitiotietä pitkin pääsee keskustasta Mäkelänkatua pitkin aluksi Käpylän asemalle ja myöhemmin Patolaan ja Pakilaan asti.

Tuusulanbulevardiksi muuttuvan vilkkaan moottoritien kaavarunkoa valmistellaan parhaillaan. Kaupungin mukaan ”bulevardikaupunkia suunnitellaan siten, että autosta riippumaton elämä on mahdollista”.

– Palvelut löytyvät läheltä, ja ne voidaan saavuttaa jalkaisin, pyörällä tai joukkoliikenteellä. Suunnittelun päätavoitteena on ilmastoviisas, kestävä ja älykäs kaupunki.

Kaupunki kysyy juhannukseen asti mielipiteitä suunnitelmista tästä löytyvällä karttakyselyllä.

– Kyselyn vastauksia hyödynnetään suunnittelussa ja kaavarungon valmistelutyössä. Vastauksia toivotaan kaikilta alueella aikaansa viettäviltä tai siellä vierailevilta – asukkailta, työntekijöiltä, koululaisilta, opiskelijoilta ja muilta alueen tuntevilta.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt