X
SULJE MAINOS
Vihreiden kansanedustaja Ozan Yanar LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Ozan Yanar: Oletimme kaikki Touko Aallon jatkavan

Kansanedustajan mukaan vihreissä on paljon ihmisiä, jotka voivat luotsata joukkuetta eteenpäin.

Vihreiden kansanedustaja Ozan Yanar pitää järkyttävänä uutista, että vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto on sairastanut ilmeisesti jo pitkään masennusta. Hän sai kuulla Aallon päätöksestä luopua puheenjohtajuudesta eilen iltapäivällä eduskuntaryhmän kanssa.

– Olihan se aikamoinen tilanne, kun kuulimme, että Touko ei ole tulossa puheenjohtajana takaisin. Meillä kaikilla oli oletus, että Touko tulee puheenjohtajana takaisin ja luotsaa meidät vaaleihin, mutta näin ei nyt käynyt. Katsotaan eteenpäin, Ozan Yanar sanoi tiedotusvälineille eduskunnassa.

Yanar kutsuu Aaltoa hyväksi ystäväkseen ja kertoo heidän työskennelleen kaksi vuotta yhdessä eduskunnan valtiovarainvaliokunnassa. Hän kehuu Aaltoa ”huikeaksi debatoijaksi ja substanssiosaajaksi”.

– Haluan korostaa, että että on erittäin tärkeää, että Touko pystyy lepäämään, ottamaan aikaa ja pystyy täysin voimin tulemaan eduskuntaryhmään.

Puheenjohtaja pystyy kasvamaan tehtävään

Vihreiden puoluevaltuuskunta valitsee uuden puheenjohtajan Touko Aallon tilalle jo reilun viikon kuluttua 3. marraskuuta.

– Meillä on paljon ihmisiä puolueessa, jotka voivat luotsata joukkuetta eteenpäin. Uskon, että puolue tekee hyvän päätöksen, Yanar sanoo.

Yanar uskoo, että valittava puheenjohtaja pystyy kasvamaan tehtävään.

Yanar ei vastaa kysymykseen, onko hän itse harkinnut asettumista puheenjohtajaehdokkaaksi. Hän sanoo, että uutinen tuli ”tosi uutena tietona”.

– Meillä oli kaikilla oletuksena se, että Touko jatkaa ja tulee takaisin entistä vahvempana. Minusta tuntuu, että kukaan meistä ei ole pystynyt ajattelemaan tulevaa. Tätä pitää sulatella ensin, Yanar vastaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt