X
SULJE MAINOS
Kokoomuksen automainos puhutti suomalaisia viikonvaihteessa. Twitter

Ozan Yanar: Kokoomus on autopuolue – valinnut linjansa

Vihreiden kansanedustajan mukaan kokoomus ’paljastaa korttinsa avoimesti’.

Kokoomuksen Autot kuuluvat teille -tienvarsimainokset herättivät paljon huomiota viikonvaihteessa. Vihreiden kansanedustaja Ozan Yanar (vihr.) oli eräs niitä somessa pilkanneista.

– Autopuolue kokoomus on valinnut linjansa ilmastovaaleihin. Piti oikeasti tarkistaa, voiko tämä slogan pitää paikkansa. Ja valitettavasti se pitää, Ozan Yanar kirjoitti Facebookissa ja jakoi vihreiden nuorten meemin.

Hän sanoi harmittavan, että ”ilmastonmuutos ei vieläkään näytä nousevan kaikkien puolueiden asialistalla tarpeeksi korkealle. En tiedä, mitä siihen vaaditaan”.

Kokoomuksen ryhmäjohtaja Kalle Jokisen päivityksen mukaan ”Suomi pyörii kumipyörillä. Sosialistit ja vihreät kilpailevat milloin pääsevät kieltämään bensa ja dieselautot”.

– Kokoomus ei ole mukana siinä huutokaupassa. Ilmastonmuutokseen pitää suhtautua vakavasti, mutta on turha demonisoida polttomoottoreita ja ihmisten liikkumista, Kalle Jokinen totesi.

– Ilmastotavoitteet pitää asettaa teknologianeutraalisti. Polttomoottoritekniikka ja polttoaineet kehittyvät. Kotimaiset biopolttoaineet ja biokaasu voivat vähentää päästöjä jopa 90 prosenttia.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt