Outoteciin yt-neuvottelut, 160 työpaikkaa vaarassa

Kaivosteknologiayhtiö Outotec käynnistää yt-neuvottelut, joiden seurauksena 160 työntekijää saattaa menettää työnsä.

Osana globaalia 70 miljoonan euron kiinteiden kulujen vuosisäästöihin tähtäävää kustannusrakenneohjelmaansa Outotec arvioi työvoimatarpeensa ja Suomen toimintojensa järjestelymahdollisuudet.

Tällä perusteella yhtiö aloittaa koko Suomen henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut rakennemuutoksista ja mahdollisista henkilöstövähennyksistä.

Suunniteltujen uudelleenjärjestelyjen vaikutukset eri toimipaikkoihin selviävät tammikuun puoliväliin mennessä. Muutokset voivat johtaa Outotecin mukaan Suomessa enimmillään 160 kokopäiväisen vakinaisen työntekijän vähennykseen. Vähennykset voidaan toteuttaa irtisanomisin ja erilaisin järjestelyin.

Lisäksi määräaikaisia työsopimuksia jätetään uusimatta ja kapasiteetin käyttöasteesta riippuen henkilöstöä saatetaan lomauttaa säästöjen saavuttamiseksi.

Turulan ja Lappeenrannan valmistusyksiköissä jo edellisen 45 miljoonan säästöohjelman vuoksi aloitetut lomautukset jatkuvat.

– Kaivos- ja metalliteollisuuden markkinatilanne on edelleen heikentynyt viime kuukausina. Tämän vuoksi meidän on välttämätöntä sopeuttaa toimintaamme ja parantaa kustannusrakennettamme, sanoo Outotecin toimitusjohtaja Pertti Korhonen yhtiön tiedotteessa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt