Käytettyjä autoja myynnissä autoliikkeessä Helsingin Konalassa. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Ostatko käytettyä autoa? IS: Tarkista nämä viisi asiaa

Kannattaa muistaa muun muassa ilmastointilaitteen testaus ja jarrujen tarkistus.

Käytettyä autoa ostavan tulisi tarkistaa monia tärkeitä kuntoseikkoja ajoneuvosta. Esimerkiksi ilmastoinnin häiriöt tulevat usein ilmi vasta liian myöhään.

– Aika usein esimerkiksi ilmastointilaite testataan vasta kun helteet alkavat ja etenkin sesonkiaikana viallisen ilmastointilaitteen huollattamiseen voi olla pitkätkin jonot, jolloin vian korjaaminen ei olekaan niin nopeaa, Kamux Espoo Niittykummun myymälävastaava Roope Sipilä sanoo Ilta-Sanomille.

Hän muistuttaa, että puutteellinen kylmäainemäärä ilmastointijärjestelmässä voi rikkoa esimerkiksi ilmastoinnin kompressorin. Ilmastointia tarkistettaessa on tärkeää kokeilla sekä sen kylmyys että kierto.

Ostajan tulisi tarkistaa, että auto on ajokauteen sopivassa kunnossa. Väärän kauden rengastus tai puutteet ja viat auton kunnossa heikentävät ajomukavuutta ja turvallisuutta.

Esimerkiksi nestemäärien tarkastus on helppo tehdä itse, mutta epävarmoissa tilanteissa voi kysyä asia ammattilaisilta.

Keväällä tulisi tarkistaa kesärenkaiden kunto ja rengaspaineet sekä muistaa auton pesu ja vahaus, sisätilojen puhdistus, ilmastointilaitteen testaus ja jarrujen tarkistus. Mahdolliset jarruongelmat huomaa polkimen heikosta tuntumasta tai jarruista lähtevästä äänestä.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt