X
SULJE MAINOS
Yrittäjäjohtajan mukaan maan hallituksen pitää kantaa se vastuu, joka sille kuuluu. LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA

Osmo Soininvaaran tyrmäys Li Anderssonille: Kukaan ei uskaltaisi palkata

Vihreiden konkarivaikuttaja kummeksuu ehdotusta uran pituuteen perustuvasta irtisanomiskorvauksesta.

Vihreiden pitkäaikainen vaikuttaja ja entinen kansanedustaja Osmo Soininvaara kummeksuu opetusministeri Li Anderssonin ehdotusta ikääntyvien vahvemmasta irtisanomiskorvauksesta.

Li Andersson esitti lauantaina vasemmistoliiton puoluehallitukselle pitämässään puheessa ikääntyneille maksettavan irtisanomiskorvauksen sitomista työuran pituuteen. Käytännössä uudistuksella vähennettäisiin Anderssonin mukaan ”työnantajien kannusteita irtisanoa ikääntyviä työntekijöitä, joiden uudelleen­työllistyminen on muita hankalampaa”.

– Onko nuorten asema työmarkkinoilla liian hyvä, kun irtisanomiset pitää keskittää heihin? Syntyvyys?, Osmo Soininvaara kysyy Twitterissä.

– Huonosti tässä kävisi myös työpaikkansa menettäneelle 50-vuotiaalle. Kukaan ei uskaltaisi palkata. Ikääntyneiden työantajamaksut alas!

Opetusministeri Li Andersson täsmentää Twitterissä tarkoittaneensa ehdotuksellaan samalle työnantajalle tehtyyn työuraan. Käytännössä ehdotus lähentelisi Ruotsissa käytössä olevaa mallia käänteisestä irtisanomisjärjestyksestä, jossa talossa pisimpään olleilla on vahvin irtisanomis­suoja.

Tällainen malli ei Anderssonin mukaan suoraan sovellu Suomeen, mutta hänen mukaansa ikääntyneiden turvaa on syytä vahvistaa myös Suomessa irtisanomistilanteissa.

– Valitsitte siis sen vaihtoehdon, että jos firmaan palkataan työttömäksi jäänyt viisikymppinen, tämä on irtisanottava ensimmäisenä, Soininvaara hämmästelee.

–  Eikä voisi harkinta niin yksinkertaista asiaa kuin pienempiä työnantajamaksuja ikääntyneistä?, hän kysyy.

LUE MYÖS:
Elina Lepomäeltä tyrmäys Li Anderssonille: Veisi ojasta allikkoon (VU 21.11.2020)

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt