X
SULJE MAINOS
Osmo Soininvaara. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Osmo Soininvaara: Näin hallitus haaskasi satoja miljoonia euroja

Vihreä konkaripolitiikko haluaa koronapassin laajempaan käyttöön.

Suomi on avattu liian nopeasti rokottamattomille, ja koronapassi kuuluisi ottaa entistä laajempaan käyttöön. Näin kirjoittaa vihreiden pitkäaikainen vaikuttaja, entinen peruspalveluministeri Osmo Soininvaara blogissaan.

Soininvaara ottaisi mallia Ranskasta, jossa ravintolaan ei pääse sisään ilman koronapassia. Suomessa passi otettiin käyttöön liian myöhään, ja Sanna Marinin (sd.) hallitus haaskasi vitkastelullaan ”vähintään satoja miljoonia euroja”, Soininvaara uskoo.

– Jos olisin saanut itse päättää, olisin avannut Suomen jo kesän alussa, mutta vain rokotetuille, joita oli alussa tietysti vähemmistö. Tästä olisi koitunut satojen miljoonien eurojen taloudellinen hyöty ravintoloille ja tapahtumien järjestäjille minkä lisäksi rajoitusten purkaminen olisi ollut tietysti mukavaa asiakkaille.

– Voidaan sanoa, että viivytellessään koronapassin kanssa hallitus haaskasi vähintään satoja miljoonia euroja. Siihen verrattuna nämä Veikkaus oy:n puuttuvat rahat ovat vähäisiä, Soininvaara kirjoittaa.

Ex-ministerin mukaan Suomi on avattu aivan liian nopeasti rokottamattomille, joiden keskuudessaa koronan ilmaantuvuus on 700. Vertailun vuoksi Soininvaara mainitsee, että keväällä luku oli koko väestön keskuudessa enimmillään 170.

Soininvaara, joka on koulutukseltaan tilastotieteilijä, pelkää tartuntojen kasvavan rokottamattomien keskuudessa nopeasti ja jyrkästi.

– On siis perusteltua saattaa voimaan yhtä tiukat tai jopa tiukemmat rajoitukset kuin keväällä, mutta tietysti niin, etteivät ne koske rokotettuja, koska rokotettujen keskuudessa ilmaantuvuusluvut taas ovat hyvin matalia, eikä tauti ole heille tilastollisessa mielessä vaarallinen, Soininvaara toteaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt