Osmo Soininvaara. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Osmo Soininvaara: Eikö olisi kiva, jos nuoret sairastaisivat tämän pois?

Vihreän vaikuttajan mukaan tällä menolla eristyksissä ollaan kaksi vuotta.

Vihreiden veteraanipoliitikko, entinen puolueen puheenjohtaja ja ministeri Osmo Soininvaara, 68, kysyy, eikö olisikin kiva, jos nuoret ja perusterveet sairastaisivat koronaepidemian pois, jotta muut pääsisivät pois eristyksestä.

Hän huomauttaa Twitterissä koronaan kuoleiden mediaani-iän olevan 80 vuotta Italiassa, ja toteaa, ettei tautiin ole siellä kuollut yhtäkään alle 20-vuotiasta. Soininvaara havainnollistaa asiaa alla näkyvällä laskelmalla. Siihen on kuvattu koronakuolleisuus ikäryhmittäin miljoonaa ihmistä kohden.

Hänelle vastataan kommenteissa viittaamalla Helsingin Sanomissa perjantaina julkaistuun juttuun, jossa 33-, 45- ja 53-vuotiaat taudin sairastaneet kertovat rankoista koronakokemuksistaan. Soininvaara toteaa takaisin pysyvänsä itsekin eristyksissä.

– Eikö olisi kiva, jos nuoret ja perusterveet sairastaisivat epidemian pois nopeasti ja me pääsisimme ulos eristyksistä? Tällä menolle olemme erityksissä kaksi vuotta, hän jatkaa.

Osmo Soininvaara avaa ajatusta ja lukuja lisää tästä löytyvässä blogissaan.

– Ei edelleenkään aivan mahdoton ajatus olisi, että tämä yhteiskunnan täydellinen lock down korvattaisiin yli 50 vuotta täyttäneiden eristämisellä. Erityisesti, jos näistä nuoremmista ikäluokista pystyttäisiin kaivamaan esiin omat riskiryhmänsä, hän perustelee.

Soininvaara jatkaa kuitenkin, että ”mennään tällä nyt toistaiseksi”.

– Paljon enemmän tiedämme, kun käytössä ovat vasta-ainetestit, jolloin saamme tietää enemmän siitä, kuinka moni on sairastanut taudin huomaamattaan.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt