Verkkouutiset

”Osassa kunnista pelästyttiin” – TS: Liikennevirasto kehottaa tarkastamaan sillat

Kunnat ovat saaneet liikennevirastolta kehotuksen tarkastaa sillat, kertoo Turun Sanomat Lännen Median jutussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Liikennevirasto toivoo, että kunnat tarkistavat siltojensa kunnon ja selvittävät, soveltuvatko ne jättirekoille. Kunnilla on vapaat kädet siltojensa kunnostamiseksi.

Viraston mukaan liian heikoille silloille on syytä laittaa painorajoitukset.

Jopa 76 tonnia painavat rekat sallittiin Suomen teillä jo yli kaksi vuotta sitten, mutta vieläkään ei tiedetä, kuinka moni kunta on tarkistanut siltojensa kantavuuden.

– Muutama isompi kunta on siltojensa tilanteesta aika hyvin selvillä, osassa kunnista pelästyttiin ja osassa ei tehty oikein mitään, kertoo liikenneviraston taitorakenneyksikön päällikkö Minna Torkkeli Turun Sanomille.

Syy epäselvään tilanteeseen on Torkkelin mukaan siinä, että kunnat ovat Suomessa varsin itsenäisiä. Niiden ei tarvitse raportoida silta-asioistaan kenellekään.

Kuntaliitosta kerrotaan, että ainakin isoimmat kaupungit aloittivat siltojensa kantavuuksien arvioinnit ja alikulkukorkeuksien tarkistukset kevättalvella 2013. Ei kuitenkaan ole tietoa, käynnistivätkö muut kunnat vastaavia toimenpiteitä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)