Noin viisi miljoonaa suomalaista on jo saanut verotuspäätöksensä. LEHTIKUVA / MESUT TURAN

Osalle suomalaisista lähetetty turhia verotuspäätöksiä

Joidenkin osalta päätös valmistuu vasta lokakuun lopussa.

Osalle suomalaisista on muodostunut uusia verotuspäätöksiä turhaan.

Turhia uusia päätöksiä on kesä-heinäkuussa muodostunut sellaisille asiakkaille, jotka ovat saaneet vuonna 2019 osinkotuloja tai joilla on jokin asia käsittelyssä vuoden 2020 kiinteistöverotuksessa. Sama koskee myös näiden asiakkaiden puolisoita.

– Tällaisen ylimääräisen uuden päätöksen tunnistaa siitä, että siinä ei ole muuttunut mikään muu kuin päätös- ja verotuksen päättymispäivä. Verotuksen lopputulos on pysynyt ennallaan, eikä veronpalautuksen maksupäivään tai jäännösveron eräpäiviin ole tullut muutosta, Verohallinnon veroasiantuntija Sami Varonen sanoo.

– Ymmärrettävästi asiakkaat voivat olla ymmällään uusista päätöksistä, joissa mikään ei näytä muuttuneen. Pahoittelemme tästä aiheutunutta hämmennystä, mutta asiakkaiden ei tarvitse olla huolissaan. Ylimääräisten päätösten muodostuminen ei aiheuta vahinkoa henkilöasiakkaalle: uusi päätös korvaa aina edellisen ja viimeisin versio jää lopulta verotuksen päättyessä voimaan.

Verotus valmistuu tänä vuonna toista kertaa joustavasti, eli asiakkaat saavat verotuspäätöksensä eri aikoihin. Valtaosa henkilöasiakkaista on jo saanut vuoden 2019 verotuspäätöksensä.

Kesäkuun loppuun mennessä Verohallinto on muodostanut verotuspäätöksen kaikkiaan noin 4,8 miljoonalle henkilöasiakkaalle.

Veropäätös siirtyy myöhemmäksi lokakuulle, jos esitäytettyyn veroilmoitukseen teki muutoksia tai jos puoliso teki muutoksia omaansa. Näin käy silloinkin, jos Verohallinto saa asiakasta koskevia tietoja muualta.

– Kesän ja alkusyksyn aikana verotuspäätöksiä tehdään lisää, ja viimeisetkin asiakkaat saavat omansa OmaVeroon lokakuun loppuun mennessä.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt