Orpo vastaa Soinille LM:ssa: Työttömien eläkkeelle pääsy mahdoton toteuttaa

Kokoomuksen puheenjohtaja kommentoi perussuomalaisten esityksiä.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) vastaa perussuomalaisten esityksiin, joiden mukaan yli 60-vuotiaat pitkäaikaistyöttömät voitaisiin päästää eläkkeelle, ja että päivähoitomaksujen korotuksen peruminen sopii perussuomalaisille, jos se rahoitetaan pääomatuloveroa korottamalla.

Orpo kertoi lauantaina Lännen Medialle, ettei ”halua lähteä päivähoitoasiassa julkiseen huutokauppaan.” Hän haluaa katsoa asiat kokonaisuutena kaikkien hallituspuolueiden kesken.

Perussuomalaiset esitti tänään lauantaina, että pitkään työttöminä olleet yli 60-vuotiaat päästettäisiin eläkkeelle. Orpo kertoo, ettei kannata esitystä, vaan pitää sitä mahdottomana toteuttaa. Hänen mukaansa sääntö ei olisi järkevä, sillä aina uusi ikäluokka seuraisi toista.

– Haluan, että pitkäaikaistyöttömiin ja vanhempiin ikäluokkiin ei suhtauduta kuin eläkkeellä oleviin, vaan että heitä todella autetaan takaisin työelämään ja että heihin ollaan aktiivisesti yhteydessä. Heitä ei saa unohtaa. Kun on ihmisiä, jotka todella ovat menettäneet työkykynsä ja joista tiedetään, ettei heillä ole paluuta työmarkkinoille, niin heidän kohdallaan eläkeratkaisuja pitää pystyä tekemään, Orpo totesi haastattelussa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt