Taffel on yksi Orklan tunnetuista tuotemerkeistä. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Orkla Suomi lakkauttaa tuotantonsa Turussa, 48 työntekijää irtisanotaan

Päätöksen taustalla on vihannes- ja sillituotteiden heikko kannattavuus, alenevat myyntimäärät ja kiristynyt hintakilpailu.

Elintarvikevalmistaja Orkla Suomi lakkauttaa Turun tehtaansa tuotannon vuoden loppuun mennessä, mutta jatkaa muita toimintoja kaupungissa, selviää tiedotteesta.

Yrityksen mukaan päätöksen taustalla on Turussa tuotettujen vihannes- ja sillituotteiden heikko kannattavuus, alenevat myyntimäärät ja kiristynyt hintakilpailu viime vuosien aikana.

Tehtaan tuotannon lakkauttamisen takia 48 työsuhdetta päättyy, mutta Turussa säilyy noin 60 työpaikkaa muun muassa hallinnon, logistiikan, myynnin ja markkinoinnin puolella.

Yhtiön mukaan aiemmin Turussa valmistetut tuotteet hankitaan jatkossa Orklan muilta tehtailta. Tuotantoa säilyy edelleen Vaajakoskella ja Ahvenanmaan Haraldsbyssä, ja muita toimintoja on Turussa ja Vantaalla.

Orkla Suomi työllistää Suomessa yli 400 henkilöä. Orkla Suomi muodostuu useista suomalaisista elintarvikeyhtiöistä. Sen tunnettuja tuotemerkkejä ovat muun muassa Felix, Grandiosa, Jacky, Panda ja Taffel.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt