Oregonin luonnonpuistoon linnoittautuneet asemiehet: Tämä on separatistisen liikkeen alku

Luonnonpuiston päämajan vallanneet aikovat tehdä rakennuksesta tukikohtansa, kertoo The Independent.

Aseistautunut joukko on vallannut hallintorakennuksen luonnonpuistossa Oregonissa Yhdysvalloissa. Patriooteiksi itseään kutsuva joukko on ilmoittanut pysyvänsä paikallaan pitkään ja olevansa ”valmiita tappamaan tai tulemaan tapetuiksi”.

Valtausta edelsi läheisessä Burnsin kaupungissa järjestetty rauhallinen protesti, jolla osoitettiin tukea tuhopoltosta tuomituille veljeksille. Taustalla oli viranomaisten ja veljesten välinen kiista laidunmaiden käyttöoikeuksista.

Luonninpuistoon linnoittautuneet ovat ilmoittaneet lukumääräkseen 100-150 henkeä. Valtaajien joukossa on paikallisen farmarin poika Ammon Bundy, joka on ollut mukana viimeaikaisessa laidunmaakiistassa. Bundyn mukaan vallattu hallintorakennus edustaa ”keskushallinon tyranniaa” ja valtaus on ”separatistisen liikkeen alku”.

Hallintorakennuksesta on Ammon Bundyn mukaan tuleva separatistien sotilastukikohta useiksi vuosiksi eteenpäin. Videolla Bundy kehottaa ihmisiä liittymään liikkeeseen kautta Yhdysvaltojen.

– Teemme tämän, jotta ihmiset saisivat maansa ja resurssinsa takaisin. Kutsumme ihmiset mukaan joukkoomme. Ottakaa aseenne ja tulkaa Malheurin luonnonpuiston päämajaan, Bundy sanoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt