Kotitalousvähennyksen myötä voi vähentää verotuksessaan esimerkiksi siivousyhtiölle maksamansa palkkion. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Opposition edustaja kehuu hallituksen päätöstä, hallituksen edustaja haukkuu

Osapuolet vaihtoivat paikkaa twitterissä.

Oppositiopuolue kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen kiittää vasemmistohallitusta kokoomuksen kuuntelemisesta, kun aiemmin tehtyjä leikkauksia kotitalousvähennykseen perutaan.

– Kotitalousvähennys lisää työtä ja kitkee harmaata taloutta, Timo Heinonen twiittaa.

Keskustan kansanedustaja Mikko Savola on yllättynyt.

– Timo, otteesi lipeää. Sinähän kehut hallitusta, Mikko Savola huomauttaa.

– Mikko hyvä, aina kehun kun on aihetta, Heinonen puolustautuu.

Hallituspuolue vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula menee pitemmälle, mutta vastakkaiseen suuntaan. Hän laittoi nopeasti ketjuun Vattin tutkimuksen saatesanoilla ”Tutkimus: kotitalousvähennys ei lisää työllisyyttä tai kitke harmaata taloutta”.

Anna Kontulan argumentti on, että vähennys on tulonsiirto hyvätuloisille. Ketjussa naureskellaan, että ensin oppositio kehuu hallitusta päätöksestä, jonka jälkeen hallituspuolueen edustaja tulee kertomaan päätöksen olleen surkea.

– Mutta vasemmistoliitto ja Anna Kontula päättivät kuitenkin korottaa merkittävästi kotitalousvähennystä ja laajentavat myös sen käyttöä. Hyvä niin, Timo Heinonen jatkaa.

– Anna Kontula ei kyllä tarkkaan ottaen ole päättänyt vielä mitään. Mutta kun päättää, pyrin perustelemaan kantani tosiseikoilla tai ainakin välttämään argumentointia nimenomaisesti niitä vastaan, Anna Kontula vastaa.  

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt