Verkkouutiset

”Oppositio haluaa Suomen myöntävän 456 miljoonaa automaattista turvapaikkaa”

Kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) kritisoi opposition retoriikkaa, jossa vaaditaan keskeyttämään palautukset ja myöntämään turvapaikka sellaisille henkilöille, jotka ovat saapuneet Suomeen maista joihin matkustamista ulkoministeriö kehottaa välttämään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Ulkoministeriön matkustustiedotteet on tarkoitettu matkapäätöksen tueksi suomalaisille matkailijoille, jotka eivät tunne vierasta maata, sen kulttuuria ja kieltä. Vaikka suomalaisen turvallisuus on uhattuna esimerkiksi Pakistanissa, ei se tarkoita, että jokaista pakistanilaista uhkaa vaara, Mikko Kärnä sanoo.

Hänen mukaansa opposition vaatimukset johtaisivat toteutuessaan kestämättömään tilanteeseen.

– Opposition mukaan Suomen tulisi siis myöntää automaattinen turvapaikka jokaiselle Etelä-Sudanista, Jemenistä, Libyasta, Syyriasta, Afganistanista, Burundista, Irakista, Somaliasta, Kongon demokraattisesta tasavallasta, Haitista, Pakistanissa ja Venezuelasta saapuvalle turvapaikanhakijalle, Kärnä päättelee.

– Käytännössä tämä tarkoittaa, että antaisimme avoimen valtakirjan 456 miljoonan ihmisen saapumiselle Suomeen. Jokainen ymmärtää, että järjestelmämme ei kestäisi tätä, vaikka saapujia olisi vain murto-osa näiden maiden kansalaisista, Kärnä jatkaa.

Hän kuuluttaa malttia turvapaikkakeskusteluun ja toivoo, että asioista keskustellaan niiden oikeilla nimellä.

– Suomi on sitoutunut myöntämään turvapaikan jokaiselle kansainvälisen suojelun tarpeessa olevalle. Kansainvälisen suojelun tarvetta ei kuitenkaan ratkaista henkilön kotimaan tai vaikkapa fysiologisen tilan perusteella. Turvapaikkapolitiikan on oltava inhimillistä ja ihmisoikeusmyönteistä, mutta siihen tarvitaan myös realismia. Tämä realismi vihervasemmistolta puuttuu, Kärnä sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)