X
SULJE MAINOS
Timo Ritakallio. LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA

OP:n pääjohtaja: Rakenteellisia toimenpiteitä tarvitaan kipeästi

Timo Ritakallion mukaan Suomen talouden tilannekuvaa leimaavat useat ristiriitaisuudet.

OP:n pääjohtaja Timo Ritakallion mukaan talouden toipuminen on paikoin juuttunut pullonkauloihin, ja osa palvelualoista kärsii yhä pahoin koronapandemian aiheuttamista rajoituksista.

– Yhtäällä työttömyys on yhä selvästi kriisiä korkeammalla tasolla, toisaalla työvoimasta on pulaa, hän toteaa OP Ryhmän puolivuotiskatsauksessa.

– Maailmantalouden näkymät ovat pohjimmiltaan myönteiset mutta samanaikaisesti poikkeuksellisen tilanteen luoman epävarmuuden sävyttämät. Koronaviruksen uudet variantit voivat odottamattomasti heikentää elpymistä, ja inflaation nousu voi osoittautua sitkeämmäksi kuin tällä hetkellä ennustetaan, hän jatkaa.

Ritakallion mukaan Suomen talouden elpymisen odotetaan jatkuvan.

– Suomessa talous kärsi koronapandemiasta monia maita vähemmän, ja olemmekin pääsemässä ensimmäisten kehittyneiden maiden joukossa kriisiä edeltäneelle kasvu-uralle.

Ritakallio huomauttaa, että odotettu kasvutrendi on Suomessa kuitenkin keskeisiä kilpailijamaita vaisumpi.

– Kilpailukykyä parantavia rakenteellisia toimenpiteitä tarvitaan edelleen kipeästi, jotta suomalaiset yritykset kykenevät täysimääräisesti hyödyntämään kriisin jälkeen avautuvia kasvumahdollisuuksia kansainvälisillä markkinoilla. Suomi on koronakriisin aikana näyttäytynyt vakaana maana, mikä voi houkutella tänne investointeja. Tätä tilaisuutta ei kannata päästää käsistä, hän toteaa.

OP Ryhmän tammi–kesäkuun tulos oli 561 miljoonaa euroa ja kasvoi edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta 96 prosenttia.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt