Stanfordin yliopiston kampusaluetta Kaliforniassa. / SU / Youtube

Opiskelijoiden lipusta valitettiin, hankkivat suuremman

Stanfordin yliopiston virkailijan mukaan Yhdysvaltain lippu voidaan nähdä ’uhkaavana’ symbolina.

Stanfordin yliopiston virkailijan kerrotaan kehottaneen miespuolisten opiskelijoiden kerhoa poistamaan tiloistaan Yhdysvaltain lippu.

Virkailijan mukaan maan lippu olisi voinut loukata muita opiskelijoita, jotka saattaisivat kokea sen ”uhkaavaksi, aggressiiviseksi tai vieraannuttavaksi symboliksi”.

The Washington Examinerin mukaan veljeskunta ei taipunut vaatimukseen, vaan otti protestimielessä käyttöön entistä suuremman Yhdysvaltain lipun.

Tapaus sattui syksyllä 2017, jolloin Sigma Chi -veljeskunta oli jo asetettu koeajalle. Veljeskunnan toimilupa peruttiin lopulta tämän vuoden tammikuussa opiskelijoiden huumaukseen liittyvien epäilyjen jälkeen.

Stanfordin yliopiston mukaan liputusta asuinrakennusten ulkopuolella ei ole rajoitettu.

Kyselytutkimusten perusteella amerikkalaisnuorten suhtautuminen omaan maahansa on muuttunut viime vuosina yhä kriittisemmäksi. Noin puolet vastaajista kuvailee Yhdysvaltoja rasistiseksi ja seksistiseksi yhteiskunnaksi.

1980-luvun alun jälkeen syntyneistä amerikkalaisista noin 40 prosenttia on sitä mieltä, ettei maan historiasta voi olla ylpeä. Toisaalta vain 19 prosenttia kertoo näkevänsä Yhdysvaltain lipun ”suvaitsemattomuuden ja vihan merkkinä”.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt