X
SULJE MAINOS

”Opettajia ei eroteta, vaikka he puhuvat oppilaista tyttöinä ja poikina”

Transsukupuolisten oppilaiden tukeminen myös kielenkäytön muuttamisella on herättänyt suurta huomiota USA:ssa.

Verkkouutiset kertoi torstaina USA:n Pohjois-Carolinassa kouluille levitetystä ohjeistuksesta, jossa kehotetaan käyttämään oppilaista sukupuolineutraaleja termejä ja välttämään nimittämistä tytöiksi ja pojiksi. Aikeet ovat herättäneet maassa paljon kohua.

Charlotte Observer uutisoi Charlotte-Mecklenburgin koulujen ylitarkastaja Ann Clarkin pitäneen nyt tiedotustilaisuuden, jossa hän kumosi väitteitä.

‒ Opettajia ei tulla erottamaan, vaikka he viittaisivat oppilaisiin sanoilla pojat ja tytöt. Pojat eivät pääse osallistumaan tyttöjen liikuntatunneille. Ohjeistus transsukupuolisiin oppilaisiin suhtautumisesta ei tule vaikuttamaan juuri millään tavoin muiden oppilaiden elämään, ylitarkastaja Clark sanoi.

Alueen koulujen opettajille annettu ohjeistus Transsukupuolisten oppilaiden tukeminen on herättänyt laajaa vastustusta. Oppilaiden vanhemmat ovat olleet huolestuneita, että lapsia yritetään aivopestä tiettyyn seksuaalikäsitykseen ja että pojat ja tytöt joutuvat muun muassa jakamaan yhteiset pukuhuoneet ja wc-tilat.

Clarkin mukaan syytökset ovat perättömiä. Vanhemmat, joiden lapset eivät ole transsukupuolisia, eivät hänen mukaansa tulisi todennäköisesti huomaamaan uuden ohjeistuksen vaikutuksia millään tavoin. Suunnitelmat yhteispukuhuoneista ja -saniteettitiloista on jo aiemmin laitettu jäihin.

Ohjeistuksen mukaan opettajia kehotetaan välttämään luokkahuoneessa tyttöjen ja poikien erottamista toisistaan tarpeettomasti esimerkiksi eri jonoihin. Väitteet siitä, että opettajat eivät saisi enää kutsua tyttöjä tytöiksi ja poikia pojiksi, ovat Clarkin mukaan kuitenkin valhetta.

Kouluissa aiotaan jatkossakin noudattaa Pohjois-Carolinan High School Athletic Associationin ohjeistusta, jonka mukaan oppilaat jaetaan urheilujoukkueisiin biologisen sukupuolen mukaan.

‒ Pukuhuoneiden ja wc-tilojen suhteen toimitaan transsukupuolisten oppilaiden kohdalla siten, että oppilaan yksityisyydensuoja turvataan ja että oppilaalla olisi mahdollisimman hyväksytty olo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt