Korkeakoulujen opettajat uhkaavat lakolla Britanniassa. LEHTIKUVA / TEEMU SALONEN

Opettajat uhkaavat koronalakolla Britanniassa

Korkeakoulujen opettajat eivät pidä kasvokkain tapahtuvaa opetusta turvallisena.

Britanniassa korkeakoulujen opettajat uhkaavat maan hallitusta lakolla, mikäli heitä yritetään pakottaa palaamaan kampuksille seuraavan puolen vuoden aikana, kertoo The Guardian. Opettajat pitävät kasvokkain tapahtuvaa opettamista turvattomana, eivätkä aio toteuttaa sitä kuluvan lukuvuoden aikana.

Opettajien ammattijärjestön pääsihteeri Jo Gradyn mukaan etäopetuksen tulee toistaiseksi jatkua. Vaarana liian aikaisessa palaamisessa kampuksille on hänen mukaansa myös julkisen terveyden katastrofi. Monet korkeakouluista ovatkin jo tehneet päätöksen siitä, ettei lähiopetusta järjestetä lukukauden tai lukuvuoden aikana.

Gradyn mukaan opettajat tarvitsevat varmuutta.

– Käskyt vaihtaa etä- ja lähiopetuksen välillä, tai jopa molempien samanaikainen järjestäminen on johtanut uskomattomaan stressitasoon ja loppuunpalamiseen sektorilla, joka oli jo ennestään alimiehitetty.

Opettajien ulostulo liittyy osaltaan kansallisen opiskelijajärjestön vaatimuksiin, joiden mukaan korkeakoulujen tulisi lopettaa maksujen periminen ja tarjota opiskelijoille vuokrahyvityksiä majoituksesta, jota he eivät saa käyttää. Opiskelijoiden normaalisti tekemät työt ovat myös kärsineet koronaepidemiasta.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt