Onko Itä-Ukrainan separatistien salaperäinen johtaja pakomatkalla?

Kapinallisten johtaja vetosi Venäjään avun saamiseksi.

Venäjä-mielisten separatistien on uutisoitu vetäytyneen Slovjanskin kaupungista Itä-Ukrainassa. Slovianskin kapinallisten komentajana pidetyn Igor Strelkovin kerrotaan vetäytyneen joukkoineen Horlivkan kaupunkiin.

Asiasta kertoi Ukrainan ulkoministeri Arsen Avakov Facebookissa. Vetäytymisen johdosta vapautui myös useita panttivankeja, joiden mukaan kapinallisten aikaisemmin miehittämät tarkastuspisteet Kramatorskiin johtavalla tiellä on hylätty.’

Strelkov, jonka oikea sukunimi on Girkin, kertoi Venäjän LifeNewsille olleensa joukkoineen useiden päivien ajan Ukrainan joukkojen taukoamattoman tulituksen kohteena. Hän vetosi Venäjään lisäavun saamiseksi. Asiasta uutisoi Mashable.

Strelkovin mukaan hallituksen joukot käyttivät muun muassa raskaita ammuksia, haupitsi-tykkejä ja kranaatteja hänen miehiään vastaan, ja niiden aikaansaamat tuhot olivat hänen mukaansa valtavia. Hänen arvioidensa mukaan Slovianskia ja läheistä Semyonovkan kylää vastaan osoitti enemmän kuin 60 tykistöyksikköä.

– Mikäli Venäjä ei välittömästi varmista tulitaukoa tai käytä aseistautuneita joukkoja turvatakseen meitä ja turvatakseen täällä asuvia venäläisiä, meidät tapetaan viimeistään kahdessa viikossa, hän totesi torstaina.

Strelkov totesi lisäksi olevansa miliiseineen valmis taisteluun.

– Jotkut uskovat minun panikoivan ja olevan hermostunut. Olen hermostunut. Joka päivä sotilaitani kuolee. Sairaalat ovat täynnä haavoittuneita. Jatkamme taistelua, mutta tarvitsemme epätoivoisesti apua, hän totesi.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt