Verkkouutiset

”On epäreilua napsia Bengt Holmströmin puheesta vain omalle agendalle edullisia asioita”

Professori Bengt Holmströmin puhe eduskunnassa on kansanedustaja Elina Lepomäen (kok.) mukaan huomioitava kokonaisuutena.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Nobelin taloustieteen palkinnon saanut professori Bengt Holmström totesi keskiviikkona eduskunnassa järjestetyssä juhtatilaisuudessa, että byrokratia ja kannustimien puute julkisella sektorilla tekevät julkisen puolen hyvin kalliiksi pyörittää.

Tämä nobelistin mukaan ei kuitenkaan tarkoita suoraan sitä, että julkinen sektori olisi tehoton, vaan se on niin hyvä kuin se voi olla niillä ehdoilla, joilla se on asetettu pelaamaan. Siksi julkisen sektorin ei pidä ryhtyä tehtäviin, jotka yksityinen hoitaa tehokkaasti.

– Holmströmiä on syytä kuunnella herkällä korvalla. Allekirjoitan hänen viestinsä vaikeudesta tehostaa julkista sektoria, ja että tehokkuuden tavoittelun sijaan pitäisikin pohtia tehtävien tarkoituksenmukaisuutta, Elina Lepomäki toteaa.

– Valtion ei tule tehdä kaikkea, mutta sen pitää suoriutua erityisen hyvin sellaisista tehtävistä, jotka ovat liian vaikeita markkinoiden hoidettaviksi. Julkisen vallan tulee puolestaan ottaa hoitaakseen vain sellaisia ongelmia, joita yksityinen sektori ei tehokkaasti ratkaise, Lepomäki jatkaa.

Hän perää reilua keskustelua Holmströmin puheen pohjalta.

– Meillä poliitikolla on houkutus valikoiden lainata nobelistin lausuntoja. On epäreilua puhujaa kohtaan napsia puheesta vain omalle agendalle edullisia asioita ja jättää muut kokonaisuuden kannalta keskeiset viestit huomioimatta, Lepomäki huomauttaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)