X
SULJE MAINOS
Poliisi Wonsanin kaupungissa Pohjois-Koreassa. LEHTIKUVA / AFP Kim Won Jin

Omikron säikäytti Pohjois-Korean – lääkärit määrättiin kaduille

Lääkärit tekevät maakunnissa kotikäyntejä päivittäin.

Pohjois-Korean viranomaiset tehostavat karanteenitoimiaan Omikron-koronavirusmuunnoksen vuoksi, kertoo uutissivusto Daily NK.

Nimettömänä esiintyvän lähteen mukaan Pohjois-Korean epidemiantorjuntakeskus määräsi 28. marraskuuta alueelliset karanteenipäämajat tehostamaan toimia, jotta tilanne pysyisi hallinnassa.

Pohjois-Korean virallisen linjan mukaan maassa ei ole koronavirustartuntoja.

Lähde kertoo, että Hamgyongin maakunnan viranomaiset pitivät välittömästi hätäkokouksen. Karanteeniasemien ja sairaaloiden johtavat virkailijat määräsivät omilla toimialueillaan työskentelevät lääkärit aloittamaan toimenpiteet, joilla estetään kuumepotilaita liikkumasta vapaasti.

Lääkäreiden pitää tehdä kotikäyntejä kahdesti päivässä ja mitata asukkaiden lämpö sekä valvoa muita oireita. Tulokset raportoidaan välittömästi sairaaloihin ja karanteeniasemille.

Lähteen mukaan lääkärit voivat saada rangaistuksen, jos heidän toimialueillaan ilmaantuu kuumepotilaita tai jos omituisesti oireilevia potilaita ei tunnisteta nopeasti.

Daily NK kertoo, että Pohjois-Koreassa on otettu koronaepidemian vuoksi käyttöön aluelääkärimalli, jossa lääkärit hoitavat tiettyjen alueiden potilaita. Näin pyritään estämään Covid-19-taudin leviäminen.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt