Omakotitalojen välityspalkkiot nousivat

Kiinteistöjen välityspalkkioiden keskiarvot ovat nousseet vuoden takaisesta.

Merkittävimmin omakotitalojen, tonttien ja tilojen välitysprosentit nousivat suurista kaupungeista Vaasassa 3,6 prosenttia ja Vantaalla 2,7 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Kiinteistöjen arvonlisäverollinen välityspalkkiokeskiarvo nousi vuoden tarkastelujaksolla koko maan tasolla 0,2 prosenttia. Suomessa kiinteistönvälittäjien kuluttajilta pyytämä keskiarvopalkkio on nyt 4,34 prosenttia sisältäen arvonlisäveron.

Edullisinta kiinteistönvälitystä saa nyt Kuopiossa, jossa paikalliset välitysyritykset pyytävät kiinteistönvälityksestä keskimäärin 3,58 prosenttia.

Kalleinta kiinteistönvälitys sen sijaan on Hämeenlinnassa, jossa esimerkiksi omakotitalon välityksestä pyydetään 4,61 prosenttia.

Asunto-osakkeiden arvonlisäverollisten välityspalkkioiden koko maan keskiarvo sen sijaan laski vuoden tarkastelujaksolla 0,2 prosenttia. Suomen asunto-osakkeen ammattivälityksen kuluttajilta pyydettävä keskiarvopalkkio on nyt 4,15 prosenttia sisältäen arvonlisäveron.

Matalinta asunto-osakkeen välitysprosenttia tarjotaan Kuopiossa, jossa paikalliset välitysyritykset pyytävät asunto-osakkeiden välityksestä keskimäärin 3,52 prosenttia.

Korkeinta asunto-osakkeiden välitysprosenttia sen sijaan ehdotetaan Jyväskylässä, jossa esimerkiksi kerrostaloasunnon välityksestä pyydetään vastaavasti 4,42 prosenttia.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt