X
SULJE MAINOS
Asuntoesittely Helsingissä. LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER

Olli Rehn IL:lle: Suomen taloudessa ei ole kuplaa

Suomen pankin pääjohtaja puolustaa asuntolainoihin jarrumekanismeja.

Suomen pankin pääjohtaja Olli Rehn varoittaa kansalaisia liian suurista asuntoveloista. Suomen Pankki on tapansa mukaan tarkkaillut muun muassa luototusta ja maksuhäiriömerkintöjä ja pitää kiinni asuntolainoihin sunnitelluista jarruista.

Suomen pankki haluaisi tuloihin sidotut velkakatot, rajoittaa uusien asuntolainojen enimmäispituutta ja taloyhtiölainojen enimmäismäärää. Finnssiala on pitänyt rajoituksia ylimitoitettuna. Rehn puolustaa niitä.

– On syytä kantaa huolta kotitalouksien velkaantumisesta, koska Suomessa on nyt myös ennätysmäärä maksuhäiriömerkintöjä. Siksi olemme kiinnittäneet Suomen pankin taholta näihin asioihin huomiota, hän sanoo Iltalehdelle.

Vaikka Suomen Pankki on huolestunut velkaantumisesta, hän puolustaa EKP:n elvyttävää politiikka, eikä näe kuplan vaaraa Soumessa.

–Tämä (EKP:n politiikkaa) on pääsääntöisesti myönteistä, eikä meillä ole mitään isoa luottobuumia tai puhkeamassa olevaa kuplaa tällä hetkellä Suomen taloudessa, mutta silti on syytä kantaa huolta sellaisesta kotitalouksien velkaantumisesta, joka ei ole kestävää.

Rehnin mukaan korot nousevat nykytilanteesta vääjäämättä, mutta nousun odotetaan olevan maltillista.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt