Olkiluodon ydinvoimala-alue. LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI

Olkiluodossa kahdeksan koronatartuntaa

Tartunnan saaneet ovat Olkiluodon alueella työskenteleviä raumalaisia työntekijöitä.

Rauman kaupungin terveyspalvelut sai tiistaina 2.3. tiedon kahdesta koronatartunnasta. Altistuneet henkilöt testattiin ja asetettiin karanteeniin. Testattujen joukosta on ilmennyt sunnuntaihin 7.3. mennessä kuusi uutta tartuntaa.

Nämä kahdeksan koronatapausta on todettu Olkiluodon alueella työskentelevillä raumalaisilla työntekijöillä, kertoo Rauman kaupunki.

Henkilöt kuuluvat kahden yrityksen palvelukseen ja työskentelevät kahdessa eri työpisteessä Olkiluodon alueella. Altistuneita henkilöitä on kaikkiaan 14. Kaikki todetut tapaukset liittyvät samassa yhteisössä asuviin, eikä muiden työssä altistuneiden joukossa ole todettu tapauksia.

Satakunnan sairaanhoitopiirin infektioyksikön osastonylilääkäri Tuomas Niemisen mukaan altistuneet henkilöt on kartoitettu yhteistyössä Olkiluodon koronaorganisaation kanssa ja asetettu karanteeniin Rauman tartuntataudeista vastaavan henkilöstön toimesta.

– Tartunnat eivät ole tämän hetken tiedon mukaan peräisin työpaikalta, vaan todennäköisimmin vapaa-ajalta Rauman alueelta. Olkiluodon alueella on voimassa tehokkaat koronatartuntojen leviämistä estävät toimet ja tässäkin tapauksessa Olkiluodossa toimittiin ennakoiden. Näin ollen tartuntojen leviäminen työpaikalla ei näytä todennäköiseltä, Nieminen arvioi.

Kaikki altistuneet ja karanteenissa olleet henkilöt testataan myös ennen karanteenin päättymistä, jotta voidaan varmistaa, että työpaikalle palataan vain terveenä. Lisäksi Olkiluodon menettelyt edellyttävät, että edellä mainittujen lisäksi altistuneille altistuneet henkilöt jatkavat omaehtoisessa karanteenissa ja heidät testataan työterveyshuollossa ennen Olkiluotoon palaamista.

Rauman terveyspalvelut tekee tartunnanjäljitystyötä yhteistyössä Satakunnan sairaanhoitopiirin infektioyksikön ja Olkiluodon alueen toimijoiden kanssa.

Rauman telakalla on todettu jo yli 350 koronatartuntaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt