Veronkorotukset johtavat lopulta "keittokattilassa uivan sammakon dilemmaan."

Olisiko OK, jos palkasta menisi 60 prosenttia veroihin?

Kai Mykkäsen mukaan Suomen kokonaisveroaste on jo sietämättömän korkea.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen varoittaa pienissäkin veronkorotuksissa piilevästä vaarasta. Vaikeiden päätösten lykkääminen johtaa lopulta kestämättömän ankaraan verotaakkaan.

– Moni meistä toki ajattelee niinkin, että yksi veroprosentti lisää on pieni hinta, JOS sillä voisi parantaa merkittävästi palveluita. Minusta on hienoa, että Pohjoismaissa meistä moni sinänsä ajattelee näin. Tällä tavalla ajatellen se yksi prosentti tuntuu aina pieneltä hinnalta, Kai Mykkänen kirjoittaa Facebookissa.

Kai Mykkänen. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

– Mutta olisiko jonkun mielestä OK, jos normaalista palkasta esimerkiksi 50 tai 60 prosenttia menisi veroihin? Tuskinpa. Taktiikka johtaa siis jossain vaiheessa keittokattilassa uivan sammakon dilemmaan. Missä vaiheessa sitten pitäisi hypätä ja välttämättä painottaa muita tapoja vahvistaa tulopohjaa ja karsia vähemmän tärkeitä? Minusta Suomen kokonaisveroaste on sillä tasolla nyt, Mykkänen jatkaa.

Hän viittaa Espoon valtuustossa käytettyihin puheenvuoroihin, joissa esitettiin pientä veronkorotusta helppona ratkaisuna kaupungin ongelmiin.

– Kysymys on siitä, onko joidenkin vaikeiden valintojen lykkääminen vuodella riittävä syy nostaa 3 300 euroa kuukaudessa tienaavan (espoolaisen keskipalkka) ensi vuoden verotusta noin 400 eurolla? Minusta ei ole, Kai Mykkänen toteaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt