X
SULJE MAINOS
Koko poikkeusajan asuntokaupoissa on eletty myyjän markkinoita. LEHTIKUVA / ONNI OJALA

Moni on tehnyt tämän yleisen virheen asuntomarkkinoilla

Asuntojen hinnat eivät välittäjän mukaan näytä olevan laskemassa hetkeen.

Moni on saattanut tehdä virheen lykätessään uuden kodin ostoa koronaepidemian vuoksi, kiinteistönvälittäjä, Solid House Oy LKV:n toimitusjohtaja Leena Tuijula sanoo.

Tuijulan mukaan poikkeusajan asuntokaupoissa on  pääosin eletty myyjän markkinoita. Asuntojen myyntiajat ovat useiden kohteiden kohdalla lyhentyneet aikaisemmasta, ja kaikenlaiset asunnot ovat tehneet kauppansa.

Myös hinnat ovat nousseet. Osa uuden kodin ostoa suunnittelevista onkin hänen mukaansa ehtinyt kuumentuneilla asuntomarkkinoilla ajatella, että asunto kannattaa ehkä ostaa vasta poikkeusajan päätyttyä.

– Ajatuksena on voinut joillain olla, että asuntojen hinnat laskisivat korona-ajan jälkeen, Leena Tuijula sanoo blogissaan ja jatkaa:

– Näin ei ole käymässä.

Tänä keväänä asuntoja on tullut myyntiin enemmän kuin edellisenä vuotena ja tarjonta on jo monipuolisempaa, mutta hinnat eivät näytä olevan kuitenkaan laskemassa.

Tuijulan mukaan etätöiden yleistyttyä etenkin rivi- ja omakotitalot ovat olleet haluttuja, sillä moni kaipaa asumiseensa entistä enemmän avaruutta ja omaa pihaa, jossa viettää aikaa.

Avaruuden ja pihan ohella myös remontti-into on nostanut päätään. Omaisuutensa arvosta kiinnostuneet asunnon omistajat ovat Leena Tuijalan mukaan viime vuoden aikana lisänneet remontoimalla paitsi omaa asumisviihtyvyyttään, myös asunnon haluttavuutta ja jälleenmyyntiarvoa.

Remontti-into on hänen mukaansa positiivinen ilmiö, sillä myyntiin tulee aiempaa enemmän hyväkuntoisia koteja.

– Jos on nostanut asunnon arvoa remontoimalla sitä, se säilyttää arvonsa, Tuijula sanoo.

Blogista uutisoi ensimmäisenä Kauppalehti.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt