Maalivahti Meeri Räisänen naisten olympiajoukkueen jääharjoituksissa tammikuussa. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

”Olet uskomaton” – TE-toimisto vaati olympiakiekkoilijalta selvityksen tuloista

Viranomainen kysyi harrastaja-olympiapronssimitalistilta tiedot harjoitusten ja pelien lukumäärästä.

SM-liigassa maalivahtina pelaava Meeri Räisänen kertoo saaneensa TE-toimistolta selvityspyynnön työttömyysturvaoikeuteen liittyen.

Ylen uutisten ja Keskisuomalaisen mukaan sinut on valittu Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueeseen ja pelaat myös HPS:ssa. Selvitä pelaajasopimusten sisältöä tarkemmin, TE-toimiston lähettämässä kirjeessä kehotetaan.

– Kuinka usein sinulla on harjoituksia ja pelejä? Liitä pelaajasopimuksen liitteeksi selvityspyyntöön. Oletko valmis hakemaan ja vastaanottamaan kokoaikatyötä?

Räisänen kommentoi tilannetta Twitterissä.

– TE-toimisto, olet uskomaton! Jos vaikka lähdetään siitä, että HPK:n kanssa en ole nimeäni mihinkään laittanut. Toisekseen, maajoukkue, edustan tätä maata, myös tätä lafkaa! Tässä konkretisoituu kaikki tuki, mitä olen valtiolta saanut.

– Me naiset ollaan jääkiekkoilijoita vasta, kun saadaan siitä täyttä palkkaa. Siihen saakka olemme työttömiä, osa-aikatyöllistettyjä tai opiskelijoita, Räisänen sanoo.

– Hyväksyisin kaiken tämän, jos saisin MISTÄÄN MITÄÄN palkkaa. Mutta kyseisen asian suhteen olen samalla viivalla kuin Tarja, joka käy kuntosalilla JA MAKSAA SIITÄ. Tai Pekka, joka hiihtää ja ostaa itse suksensa ja MAKSAA ITSE Jämin lumitunnelin käytöstä.

Räisänen toteaa olevansa oikeutettu samaan tukeen kuin muutkin kansalaiset.

– Se, että harrastan tosissani jotain, ei ole peruste evätä sellaista asiaa, mikä on jokaisen suomalaisen oikeus, kun muita tuloja ei ole.

– Olen ollut aina valmis ottamaan vastaan [työtä], mutta hylkäävät sen omalla perustelulla, ettei mulle silti riittäis aika siihen. He tekivät mun ajankäytön päätöksen itse.

Räisänen voitti tänä keväänä naismaajoukkueen mukana olympiapronssia Pyeongchangin talvikisoissa.

Naisjääkiekkoilijoiden alhaiset korvaukset ja palkintorahat ovat herättäneet keskustelua. Naiskiekkoilijoiden keskiarvotulo on jäänyt viime vuosina alle 10 000 euron.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt