Kanadalainen kuntosali noudatti kaikkia turvamääräyksiä. Kuvituskuva.

Oireeton vieraili salilla – johti yli 60 tartuntaan

Vajaan kahden metrin turvaväli ei suojannut spinning-tunnille osallistuneilta virukselta.

Kanadan terveysviranomaiset ovat kertoneet suuresta tartuntaryppäästä Ontariossa sijaitsevalla kuntosalilla.

CNN:n mukaan spinning- eli sisäpyöräilytunteja järjestävä sali noudatti kaikkia mahdollisia turvatoimia tartuntojen ehkäisemiseksi. Siitä huolimatta Covid-19-tapauksia on vahvistettu tähän mennessä jo 61 kappaletta, ja ainakin sata työntekijää, asiakasta ja perheenjäsentä on altistunut virukselle.

Spinco-kuntosali avattiin heinäkuussa koronarajoitusten purkamisen myötä. Maskeja käytettiin ennen liikuntatuntien alkamista ja niiden jälkeen, minkä lisäksi kaikki tilat puhdistettiin korkeintaan puolen tunnin viiveellä.

Salille päästettiin vain puolet asiakkaiden enimmäismäärästä ja kaikkien kuntosalipyörien väliin jätettiin 1,8 metrin turvaväli. Syyskuun 28. päivän ja lokakuun 4. päivän välille ajoittuvat altistumiset on jäljitetty täysin oireettomaan asiakkaaseen.

– Noudatimme kaikkia terveysviranomaisten ohjeita ja lisäsimme sen lisäksi vielä ylimääräisiä toimenpiteitä. Silti pandemia iski uudelleen, Spinco-sali kirjoittaa Instagram-päivityksessä.

Epidemiologi Eric Feigl-Ding huomauttaa, ettei turvaväli suojaa sisätiloissa tapahtuvilta aerosolitartunnoilta. Liikunnan aikana uloshengitettyjen partikkelien määrä on tavanomaista suurempi.

– Oireeton tapaus livahti sisään ja aiheutti epidemian sisätiloissa järjestetyn maskittoman tunnin aikana, jonka yhteydessä ilmanvaihtoa ei tehostettu, Feigl-Ding sanoo.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt