Nyt puhuu Nemtsovin murhan avaintodistaja – näin tappaja iski

Boris Nemtsovin seurassa murhahetkellä ollut Anna Duritskaja kertoo televisiohaastattelussa surmasta.

Ukrainalainen malli Anna Duritskaja,23, on perjantaina Moskovassa surmatun oppositiopoliitikko Boris Nemtsovin tyttöystävä.

Hän kertoo ensimmäisessä murhan jälkeen antamassaan haastattelussa venäläiselle Rain TV:lle olleensa Nemtsovin kanssa kotimatkalla Punaisella Torilla sijainneelta ostoskeskukselta.

Nemtsov ja Duritskaja kulkivat hieman kello kymmenen jälkeen illalla pitkin Bolshoi Moskvoretski -siltaa aivan Kremlin lähellä, kun tappaja iski.

Joidenkin mediassa pyörineiden kertomusten perusteella Nemtsov olisi ammuttu autosta ja ampujia olisi mahdollisesti ollut useita. Tämä ei kuitenkaan vastaa Duritskajan versiota tapahtuneesta.

Hän kertoo ampujan lähestyneen pariskuntaa takaapäin. Kun hän kääntyi, näki hän enää vaalean auton, joka ajoi pois paikalta.

Duritskaja ei omien sanojensa mukaan tiennyt venäläistä hätänumeroa ja joutui pysäyttämään ohi ajaneen ajoneuvon ja kysymään apua.

Alueella on tiettävästi runsaasti turvallisuuskameroita. Kommersantin mukaan ainakin osa surmapaikkaa tuolloin kuvanneista kameroista oli joko epäkunnossa tai korjauksien vuoksi pois päältä murhahetkellä.

Duritskajan mukaan poliisi saapui paikalle noin kymmenessä minuutissa ja hänet vietiin heti kuulusteltavaksi tuntemattomaan paikkaan. Hän sanoo vaatineensa saada puhua Ukrainan lähetystön kanssa ja pyytäneensä paikalle asianajajaa. Poliisi oli vastannut kieltävästi.

”He pitivät minua vartioituna kolme päivää”, Duritskaja toteaa.

”Kerroin heille kaiken, enkä ymmärrä, mikseivät he anna minun lähteä”, hän kertoo.

Duritskaja sanoo haluavansa palata kotiin Kiovaan. Toistaiseksi hänet on kuitenkin määrätty eräänlaiseen kotiarestiin Moskovaan.

Hän kertoo asuvansa nyt ystäviensä luona poliisivartiossa. Poliisi ei anna Duritskajan poistua edes Nemtsovin hautajaisiin, jotka on määrä järjestää tiistaina.

Asiasta kertoo venäläinen Meduza.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt