Perussuomalaisten mielestä vasemmistoliiton takki kääntyi 180 astetta valtion omaisuuden myynnin suhteen. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

”Nyt myydään hymyssä suin omaisuutta, kun päästiin ministeriauton takapenkille”

Paavo Arhinmäen mukaan vasemmistoliitto suhtautuu epäillen kansallisomaisuuden myyntiin.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan Ville Tavion mukaan jo lyhyellä hallitustaipaleella on huomattu, että vallassa oleva sosialidemokraatti ei luovu omista etuuksistaan.

– Oma palkka vain nousee niin kuin nousi pääministeri (Antti) Rinteen palkka. Sen sijaan käsi käy kyllä ahkerasti duunarin taskussa. Ja sosiaalidemokraatti pyrkii näyttäytymään suurena hyväntekijänä jakaessaan muiden rahoja, keskiluokkaisen työtä tekevän rahoja, Ville Tavio sanoi hallituksen tiedonantokeskustelussa eduskunnassa.

Tavion mukaan vasemmistoliiton ilo hallitukseen lähdöstä huvitti, sillä vasemmistoliiton takin kääntö oli salamannopea.

– Nyt ollaan hymyssä suin myymässä valtion omaisuutta, kun vain päästiin ministeriauton takapenkille. Uskomatonta, Tavio päivitteli.

”Kaikki on hallussa – taustalla näkyi panssareiden vyöryminen”

Vasemmistoliiton ryhmäjohtaja Paavo Arhinmäki ihmetteli, elääkö Tavio jossain rinnakkaistodellisuudessa.

– Puheella ei ollut mitään tekemistä hallitusohjelman kanssa, faktojen ei annettu ainakaan häiritä puheita. Tuli lähinnä mieleen Irakin vanha tiedotusministeri ”Koominen Ali”, joka selitti, että kaikki on hallussa, kun taustalla näkyi panssareiden vyöryminen Bagdadiin, Arhinmäki veisteli.

Arhinmäki sanoi vasemmistoliiton suhtautuvan epäillen kansallisomaisuuden myyntiin eikä puolue näe sitä järkevänä.

– Tuottavaa omaisuutta ei kannattaisi myydä investointeihin, vaan vähänkin pidemmällä tähtäimellä olisi kannattavampaa tehdä tuottavat investoinnit lainalla. Kun hallitusohjelmassa on nyt kuitenkin sitouduttu valtion omaisuuden myymiseen, pitää huolehtia siitä, etteivät Caruna-kauppojen kaltaiset virheet enää toistu, Arhinmäki totesi.

Vasemmistopuolueet vastustaneet henkeen ja vereen myymistä

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Jani Mäkelä muistutti vasemmistopuolueiden vastustaneen vuosikausia henkeen ja vereen yhteisen omaisuuden myymistä.

– Takki kääntyi 180 astetta tässä asiassa. Hallitusohjelman mukaan valtion tuottavaa omaisuutta myydään pysyvien menojen rahoittamiseksi. Miten tähän ollaan tultu, että vaalilupauksia rahoitetaan yhteistä omaisuutta, kansallisomaisuutta, myymällä? Voitteko kertoa tähän syyn, kun velka on niin edullista ja tuottavaa omaisuutta pitää silti myydä, Mäkelä kysyi.

Hän epäili, että tosiasiassa hallitus haluaa välttää EU:n komission tarkkailuun joutumisen ja luottoluokittajien reaktion sillä, että ”vastuuttomia menoja” katetaan yhteisen omaisuuden myynnillä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt