Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un. / STR / AFP / KCNA VIA KNS / LEHTIKUVA

Nyt myös sotilaat näkevät nälkää Pohjois-Koreassa

Raja-alueelle lähetettyjen yksiköiden pelätään aloittavan laajamittainen ryöstely.

Pohjois-Korean rajalle passitettujen sotilaiden kerrotaan kärsivän nopeasti pahenevasta elintarvikepulasta.

Maan johtaja Kim Jong-un on komentanut yhä useampia sotilasyksiköitä ehkäisemään salakuljetusta Kiina-vastaiselle rajalle, joka suljettiin reilu vuosi sitten koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

DailyNK-median haastattelemat asukkaat sanovat pelkäävänsä nälkäisten sotilaiden varasteluaaltoa. Rajavyöhykkeelle sijoitettujen 7. armeijakunnan ja erikoisjoukkojen muonavarastot ehtyivät pitkälti maaliskuun aikana.

– Asukkaat vapisevat pelosta, sillä sotilaiden pelätään muuttuvan varkaiksi sekä murhaavan ja varastavan yöaikaan, lähde kertoo.

Jalu- ja Tumen-jokien varrella sijaitseviin bunkkereihin ja vartiotorneihin on valittu sotilaita, joiden ”ideologinen tausta” on arvioitu erityisen vahvaksi. Tilapäiseksi luullun komennuksen pitkittyminen on tästä huolimatta rapauttanut joukkojen moraalia.

Alueelle on tuotu kevään aikana lisätyövoimaa uusien betoniesteiden ja sähköaitojen rakentamiseksi. Myös paikallisten tulot ovat romahtaneet salakuljetuksen vähenemisen myötä.

– Ainoa vaihtoehto on maanviljely vuoristossa, mutta jopa siellä on nähty nälkäisten susien lailla harhailevia sotilaita, paikallislähde kertoo.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt