X
SULJE MAINOS
Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un seurasi lentonäytöstä Pjongjangissa lokakuussa. / STR / AFP / KCNA VIA KNS / LEHTIKUVA

Nyt myös Pohjois-Korean ”ideologiset soturit” nääntyvät

Riisiannoksia ei riitä enää edes hallinnolle työskenteleville.

Pohjois-Korean niukan elintarviketilanteen kerrotaan heijastuneen myös asevoimille ja turvallisuusviranomaisille toimitettuihin ruokamääriin.

Turvallisuusministeriön työntekijöille annettiin DailyNK-julkaisun mukaan hiljattain kahden kuukauden riisiannokset. Heikon laadun ohella myös määrä herätti närää, sillä annokset ovat huomattavasti aiempaa pienempiä, eikä niissä otettu huomioon perhekokoa.

Muutoksen on nähty heijastelevan talouskriisin kärjistymistä, sillä ministeriön agentteja kutsutaan propagandassa ”ideologisen sodan” sotureiksi tai vartijoiksi. Agenttien sanotaan olevan huolissaan perheidensä selviytymisestä, sillä valtion on oletettu huolehtivan kohtuullisesta elintasosta.

Pohjois-Hamgyongin maakunnassa asukkaat ovat huolestuneet mahdollisten väärinkäytösten ja takavarikointien yleistymisestä, jos myös turvallisuuspalvelussa työskenteleviä uhkaa nälänhätä. Pohjois-Korean tilanne vaikuttaa heikentyvän viikko viikolta.

– Jos turvallisuusyksiköille ei ole riittävän suuria ruoka-annoksia, niin varasto lienee tyhjä köyhemmille kansanosille, paikallislähde sanoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt