Sosiaali- ja terveysministeriön tiedotteissa on ollut huolimattomuusvirheitä. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

”Nyt ei ole kaikki kunnossa ministeriön viestinnässä”

Sosiaali- ja terveysministeriö tiedotti väärin ravintolarajoitusten voimassaolosta.

Sosiaali-  ja terveysministeriön tiedotuksessa sattunut virhe puhuttaa sosiaalisessa mediassa.

– Virheitä sattuu kaikille, mutta ihan kuin tämä ei olisi nyt ihan ensimmäinen virheviesti tästä suunnasta. Miten voi olla numerot tai päivämäärät sekaisin kerta toisensa jälkeen tässä kriisissä, kansanedustaja Saara-Sofia Sirén (kok.) kysyy Twitterissä.

STT korjasi eilen, että ravintoloiden koronarajoituksia koskeva asetus on voimassa 15.12. asti, ei helmikuun loppuun asti, kuten sosiaali- ja terveysministeriö aiemmin virheellisesti tiedotti.

– Saga jatkuu… ei mennyt korjauskaan niin sanotusti putkeen, Sirén kommentoi reilua tuntia myöhemmin.

Työelämäprofessori Pekka Sauri kiinnitti huomiota ministeriön korjattuun tiedotteeseen, jonka mukaan: ”Asetus annettiin tartuntatautilain uusien väliaikaisten säännösten nojalla ja se on voimassa 15.12.202 saakka.”

– Siis korjatussa versiossa vuosiluku on 202. Nyt ei ole kaikki kunnossa ministeriön viestinnässä, Pekka Sauri totesi.

Elokuussa sosiaali- ja terveysministeriön ohjauskirjeessä aluehallintovirastoille oli ministeriön mukaan ”valitettava kirjoitusvirhe”. Aluehallintovirastot ehdivät tiedottaa, että kokoontumisrajoitukset muuttuvat syyskuussa ja että jatkossa yleisötilaisuudet rajataan alle 50 henkeen, ennen kuin ministeriö korjasi, että rajana on edelleen 500 henkilöä, ei 50.

– Nolla oli pudonnut pois. Olemme pahoillamme, korjaamme asiaa parhaillaan, sosiaali- ja terveysministeriö kertoi elokuussa Twitterissä.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt