Koronarokottamista USA:ssa. LEHTIKUVA / Getty Images / AFP Win Mcnamee

”Askel taaksepäin” – heihin virus iskee nyt lujaa USA:ssa

Brittimuunnos leviää etenkin keskilännessä ja nuoriin aikuisiin.

Samalla kun rokotukset etenevät Yhdysvalloissa, ovat tartunnat ja sairaalapotilaiden määrät jälleen nousussa, uutisoi CNN. Syynä on ennen kaikkea maassa leviävän viruksen brittimuunnos, joka on paitsi aikaisempaa tarttuvampi, mahdollisesti myös tappavampi.

Yhdysvalloissa on viimeisen viikon aikana todettu keskimäärin 68 000 uutta tartuntaa. Yhdysvaltain tautikeskuksen CDC:n johtajan Rochelle Walenskyn mukaan huolta herättävät etenkin nuorten koronapotilaiden määrät. Vaikka rokotukset antavat aihetta optimismiin, iskee virus nyt lujaa nuoriin aikuisiin, eli ikäryhmään, jota ei juurikaan ole rokotettu.

Erityisen vakava tilanne on ylemmän keskilännen osavaltioissa, kuten Michiganissa ja Minnesotassa, Walensky sanoo. Michiganissa brittimuunnosta on todettu kaikista osavaltioista toiseksi eniten.

– Tämä muunnos on tarttuvampi, ja uskon, että ihmiset ovat väsyneitä tähän pandemiaan, jolloin monet ihmiset eivät pidä maskia eivätkä etäisyyttä. Olemme käytännössä ottaneet askeleen taaksepäin Michiganissa, arvioi tohtori Paul Offit CNN:lle.

Nyt yhdysvaltalaisviranomaiset kehottavatkin voimakkaasti ihmisiä yhä olemaan varuillaan ja noudattamaan koronarajoituksia.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt