X
SULJE MAINOS

Nuorisojärjestöt vetoavat: Ei sijaa rasismille ja vihapuheelle

Suomalaiset nuorisojärjestöt vastustavat liikkuvuuden rajoituksia eivätkä hyväksy rasismia, syrjintää tai vihapuhetta.

Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry:n kevätkokous vetosi torstaina kaikkiin puolueisiin ja ehdokkaisiin, jotta he sitoutuvat näihin vaatimuksiin. Lisäksi Allianssi vetoaa kaikkiin äänestysikäisiin nuoriin, jotta he käyttäisivät vaaleissa äänioikeuttaan

Allianssi muistuttaa, että Sveitsi hyväksyi helmikuussa kansanäänestyksessään täpärästi ehdotuksen maahanmuuton kiristämisestä. Jo muutama vuosi sitten Britannian hallitus ilmoitti tavoitteekseen rajoittaa maahanmuuttoa puoleen nykyisestä. Myös Suomessa on kuultu ehdotuksia vapaan liikkuvuuden rajoittamisesta.

– Vapaa liikkuvuus on erityisesti nuorille yksi unionin tärkeimmistä oikeuksista. He ovatkin muuta väestöä ahkerammin hakeutuneet toisiin jäsenmaihin opiskelemaan tai töihin, Allianssi toteaa.

Talouskriisin aikana rasismi on lisääntynyt useissa EU:n jäsenmaissa. Nuorisojärjestöt kuitenkin muistuttavat, että Eurooppa on aina ollut monikulttuurinen ja moninaisten yhteisöjen verkko.

– Yhteiskunta, joka kohtelee jäseniään epätasa-arvoisesti, hukkaa resurssejaan sekä heikentää omaa turvallisuuttaan ja hyvinvointiaan. EU:n on oltava vahvasti rasismia ja vihapuhetta vastaan. Hiljaisuuden tai vaikenemisen toimintamallia ei saa hyväksyä.

Liikkuvuuteen ja maahanmuuttoon liittyvät kysymykset nousevat keskusteluun EU-vaalien alla.

– Useat ääriliikkeet yrittävät varmasti käyttää tilannetta hyväkseen, mutta erityisen huolestuttavaa on se, että useat puolueet myötäilevät äänestäjien menettämisen pelossa ääriliikkeiden mielipiteitä, sanoo Allianssi.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt