Verkkouutiset

Nuoret ja yksityisten palvelualojen työntekijät eivät kuulu sankoin joukoin ammattiliittoihin

Vain hieman yli puolet yksityisten palvelualojen työntekijöistä kuuluu ammattiliittoihin ja varsinkin nuorten järjestäytyminen on vähäistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Työ- ja elinkeinoministeriö raportissa Palkansaajien järjestäytyminen Suomessa vuonna 2013 kerrotaan, että palkansaajien järjestäytymisaste oli teollisuudessa 80,8 prosenttia ja julkisilla palvelualoilla 76,3 prosenttia.

Sen sijaan yksityisillä palvelualoilla järjestäytymisaste oli vain 51,6 prosenttia.

Naiset olivat raportin mukaan järjestäytyneet useammin kuin miehet. Naisten järjestäytymisaste oli 69,9 prosenttia ja miesten 59 prosenttia.

Erityisen vähäistä järjestäytyminen on ollut nuorilla, jotka ovat lisäksi entistä harvemmin myös työttömyyskassojen jäseninä.

Ammattiliitoissa oli vuonna 2013 yhteensä 2 157 000 jäsentä. Järjestäytymisaste oli keskimäärin 64,5 prosenttia.

Varsinaisen edunvalvonnan ulkopuolella oli ammattiliittojen jäsenistä 29,8 prosenttia. Lähinnä he olivat eläkeläisiä, opiskelijoita ja yrittäjiä.

Selvityksen on tehnyt Työsuojelurahaston tuella tutkija Lasse Ahtiainen. Aineisto kerättiin vuoden 2013 lopulla keskusjärjestöjen jäsenliitoille suunnatulla kyselyllä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)