X
SULJE MAINOS
Rokotuspiste Norjan Drammenissa. / LEHTIKUVA / AFP / Ole Berg-Rusten

Norjassa pohditaan: Oliko Anders Tegnell sittenkin oikeassa?

Maan epidemiatilanne on viime aikoina heikentynyt rajusti.

Ruotsissa on uutisoitu koronavirustilanteen nopeasta heikkenemisestä Norjassa, jossa vahvistettiin tiistaina ennätykselliset 2 126 uutta tartuntaa.

Virus on levinnyt erityisesti lasten ja nuorten keskuudessa. Oslossa valmistaudutaan aloittamaan koululaisten massatestaus taudin leviämisen hidastamiseksi. Monet iäkkäät kansalaiset ovat olleet huolissaan pandemian kehityksestä ja odottavat kolmannen rokoteannoksensa saamista. Myös esimerkiksi maskisuositus on jälleen voimassa.

Rajoitustoimien tiukentamista on pidetty todennäköisenä. Pääministeri Jonas Gahr Støre kertoi kuitenkin perjantaisessa lehdistötilaisuudessaan, ettei uusia sulkutoimia ole ainakaan tällä hetkellä suunnitteilla.

– Hallitus seuraa kehitystä päivä päivältä, Støre totesi Aftonbladetin mukaan.

Moni kansalainen uskoo, että Norjassa luovuttiin viime talven koronarajoituksista turhan nopeasti.

– Norja on palannut normaaliin elämään nopeammin kuin monet muut maat. Ihmiset eivät noudata turvavälejä eikä maskeja näy katukuvassa. Kaikki ravintolat ja baarit ovat taas auki ja elämä on entisellään, kertoo Oslon alueella asuva nainen.

Myös 70-vuotias Grete pohtii Aftonbladetille, oliko Ruotsin valtionepidemiologi Anders Tegnellin ainakin osittain oikeassa omassa epidemialinjassaan. Hän vertaa Norjan ja Ruotsin nykyistä koronatilannetta.

– Tilanne on ongelmallinen, sillä lasten ja nuorten on saatava käydä koulua ja viettää aikaa keskenään. Näin kuitenkin tartunnat leviävät heidän kauttaan ja koteihinkin asti. Koulujen sulkeminen olisi silti erittäin hankala päätös, joten mitä voimme tehdä? Helppoa tämä ei ole, Grete toteaa.

Uusien koronatapausten määrä Norjassa. / worldometers.info

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt