Palvelukatko alkaa sunnuntaina aamuyöllä kello 04.00. LEHTIKUVA/MARTTI KAINULAINEN

Nordeassa suuri palvelukatko sunnuntaina

Palvelukatko vaikuttaa lähes kaikkiin Nordean palveluihin Suomessa sunnuntaina.

Palvelukatko alkaa sunnuntaina aamuyöllä kello 04.00. Maksukorttien osalta palvelukatkon arvioidaan päättyvän viimeistään kello 10.30 ja muiden palveluiden osalta kello 15.00.

Palvelukatkon aikana Nordean korteilla ei voi nostaa käteistä, eikä Nordean pankkitunnuksia voi käyttää sähköiseen tunnistautumiseen. Verkko- ja mobiilipankit ovat pois käytöstä katkon ajan.

Korttimaksaminen onnistuu rajoitetusti esimerkiksi kaupoissa ja kylmäasemilla, mutta siinä voi esiintyä hitautta eikä maksaminen välttämättä onnistu. Nordean 24/7 puhelinpalvelu on avoinna, mutta sieltä saa vain yleisneuvontaa.

Palvelukatkon syy on Nordean tietojärjestelmille tehtävä harjoitus poikkeustilanteisiin varautumiseksi. Pankin mukaan tietojärjestelmien säännöllinen testaus poikkeustilanteiden varalta on välttämätöntä sekä pankin että koko yhteiskunnan tietoteknisen toimintavarmuuden varmistamiseksi ja kehittämiseksi. Kaikkia teknisiä huoltotöitä ei voi tehdä ilman vaikutuksia asiakkaisiin.

Nordean mukaan palvelukatko pyritään pitämään mahdollisimman lyhyenä, ja palvelut palautuvat asiakkaiden käytettäviksi sitä mukaa, kun katkon aikana tehtävät työt etenevät.

Näin varaudut palvelukatkoon

Palvelukatkoon voi varautua etukäteen seuraavan muistilistan avulla.

* Varmista, että käytössäsi on tarpeeksi käteistä. Nordean verkkosivujen konttori- ja automaattihausta löytyy helposti lähin käteisautomaatti. Nordean kortilla voi nostaa käteistä ostosten yhteydessä myös K-ruokakaupoista, Neste K-asemilta, Tokmanneista ja R-kioskeilta ympäri Suomen.

* Hyväksy katkon aikana erääntyvät laskut verkkopankissa ja hoida muut päivittäiset pankkiasiat etukäteen.
* Hoida etukäteen myös tarvitsemasi asiointi sähköistä tunnistautumista käyttävissä julkisissa tai muiden kolmansien osapuolien tarjoamissa palveluissa.

* Jos olet matkalla sunnuntaina 17.11.2019, ota huomioon, että palvelukatko vaikuttaa Nordean palveluihin myös matkalla ja ulkomailla ollessa, niin kortteihin kuin verkko- ja mobiilipankkeihin. Matkalla olijoiden kannattaa maksaa hotellilaskut jo lauantaina, ja laivalle lähtijän kannattaa varata etukäteen käyttöön tarpeeksi käteistä.

Palvelukatkon aikataulu ja vaikutukset

Seuraavat palvelut ovat poissa käytöstä sunnuntaina 17.11. klo 04.00–10.30:

* Käteisen nosto ja tallettaminen automaateilla
* Käteisen nosto kauppojen kassalta
* Korttimaksaminen suurelta osin
* Apple Pay-, Google Pay-, Fitbit- ja Garmin-maksut

Seuraavat palvelut ovat poissa käytöstä sunnuntaina 17.11. klo 04.00–15.00:

* Laskunmaksuautomaatit
* Verkkopankki (henkilö- ja yritysasiakkaat)
* Mobiilipankki (henkilö- ja yritysasiakkaat)
* Tunnistautuminen Nordean palveluihin (Tunnuslukukortti, tunnuslukulaite, tunnuslukusovellus)
* Tunnistautuminen Nordean tunnuksilla muiden palveluihin (E-tunniste, esimerkiksi julkisten palveluiden käyttö Nordean pankkitunnuksilla)
* E-maksu
* Maksuliikenne ja maksupalvelut
* Nordea Wallet
* Nordea Investor
* Siirto

Katko koskee myös Nordea Rahoituksen maksukortteja Stockmann Mastercard, Finnair Plus Mastercard ja TUOHI Mastercard sekä palveluita, kuten ePalvelu, Autoluoton tiedot 24/7 ja Nordea Rahoitus Portaali.

Palvelukatko vaikuttaa myös henkilöasiakkaiden Nordea 24/7 asiakaspalveluun numerossa 0200 3000 sekä yritysten Nordea Business Center asiakaspalveluun numerossa 0200 2121. Asiakaspalvelussa ei voi katkon aikana hoitaa henkilökohtaisia pankkiasioita, koska asiakas ei voi tunnistautua palveluun pankkitunnuksillaan.

Korttien sulkupalvelu 020 333 toimii katkon aikana normaalisti.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt