Nordea ei estä pelaamista kokonaan, vaan asiakas voi itse hallinnoida verkkopelirajausta kortin internet-käytön ja maarajauksen tapaan. LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO

Nordea torjuu rikollisuutta rajaamalla uhkapelaamista korteilla

Enemmistö varastetuilla korttitiedoilla tehdyistä ostoksista tapahtuu verkossa uhkapeli- ja vedonlyöntiyhtiöiden kautta.

Tämän ehkäisemiseksi Nordea on tuonut kortteihinsa uutena ominaisuutena mahdollisuuden rajata verkossa tapahtuvaa uhkapelaamista. Samalla huolehditaan asiakkaiden turvallisuudesta ja ehkäistään rahanpesua.

Palvelun avulla voidaan rajoittaa verkossa tapahtuvaa uhkapelaamista, joissa tapahtumat veloitetaan suoraan kortilta. Palvelun käyttöönotto ei vaikuta rahapelikoneisiin tai Veikkauksen kaltaisiin palveluihin, joissa siirretään tililtä pelipalveluun rahaa.

– Uhkapelisivut ovat Suomessa yleisin tapa rikollisille käyttää varastettuja korttitietoja ja aiheuttaa kortinomistajalle taloudellisia menetyksiä. Uskomme, että tämän uuden palvelun avulla voimme estää tällaiset väärinkäytökset ja katkaista vuositasolla lähes miljoonan euron rahavirran rikollisille toimijoille, toteaa Nordean korteista vastaava johtaja Valtteri Korhonen.

Hänen mukaansa Nordea ei estä pelaamista kokonaan, vaan asiakas voi itse hallinnoida verkkopelirajausta kortin internet-käytön ja maarajauksen tapaan.

Asiakas voi hallinnoida rajausta olemalla puhelimitse yhteydessä Nordea 24/7 -asiakaspalveluun ja tulevaisuudessa myös suoraan mobiilipankin kautta.

Verkkouhkapelaaminen on automaattisesti estetty kaikissa Nordea uusissa korttisopimuksissa sekä kadonneiden tilalle tilatuissa korteissa toukokuusta alkaen. Kesäkuun aikana asetetaan rajaus päälle kaikkiin olemassa oleviin kortteihin, joita ei ole käytetty 12 kuukauden sisällä uhkapelaamiseen verkossa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt