Nokian liiketulos romahti tammi–maaliskuussa 524 miljoonaa euroa tappiolle. LEHTIKUVA/MIKKO STIG

Nokian tappio syveni – ”Tämä vastasi näkymiämme”

Alkaneen vuoden ensimmäinen neljännes oli heikko Nokialle.

– Tämä vastasi näkymiämme, eikä muuta näkemystämme koko vuoden kehityksestämme. Olemme luottavaisia, että heikkoon tulokseemme vaikuttaneet tekijät tulevat helpottumaan loppuvuoden kuluessa. Vaikka kokonaisriskit ovatkin hienoisesti kasvaneet, havaitsemme yhä myönteistä kehitystä ja säilytämme koko vuotta koskevan ohjeistuksemme ennallaan, kommentoi toimitusjohtaja Rajeev Suri Nokian pörssitiedotteessa.

– Odotamme liikevaihdon sekä liikevoittoprosentin paranevan merkittävästi vuoden edetessä. 5G-liikevaihtomme odotetaan kasvavan jyrkästi – erityisesti vuoden jälkimmäisellä puoliskolla – 36 solmimamme kaupallisen 5G-sopimuksen ansiosta, hän kuitenkin valaa uskoa tulevaan.

Suri sanoo niin ikään uskovansa maailmanlaajuisten palveluiden kannattavuuden paranevan laajojen käyttöönottoprojektien vahvistaessa yhtiön tilannetta.

– IP-reititys on palannut vakaalle kasvu-uralle tuotejohtajuutemme ansiosta ja optiset verkot jatkavat pitkään jatkunutta kasvuaan. Strategisilla painopistealueillamme ohjelmistoliiketoiminnassa ja yritysasiakasliiketoiminnassa on myös tapahtunut hyvää kehitystä, minkä lisäksi etenemme vakaasti vahvan ja pitkällä aikavälillä kestävän lisensointiliiketoiminnan rakentamisessa.

– Etenemme lisäksi hyvin aiemmin ilmoittamamme 700 miljoonan euron kustannussäästöohjelman toteuttamisessa, Suri sanoo.

Nokian kuluvan vuoden ensimmäisen neljänneksen liikevaihto oli 5,0 miljardia euroa, kun se oli 4,9 miljardia euroa viime vuoden vastaavana aikana.

Yhtiön liiketulos romahti tammi–maaliskuussa 524 miljoonaa euroa tappiolle. Vuosi sitten tappiota tuli 336 miljoonaa euroa. Nokian ei-IFRS liiketappio oli alkuvuonna 59 miljoonaa euroa. Vuosi sitten ei- IFRS voittoa kertyi 239 miljoonaa euroa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt