Esitäytettyjä rokotteita kertakäyttöisissä ruiskuissa ranskalaisen lääkeyhtiö Sanofin tiloissa. LEHTIKUVA / AFP Joel Saget

Noin puolet briteistä valmis ottamaan koronarokotteen

Tutkijoita huolestuttaa erityisesti nuorten rokotevastaisuus.

Hieman yli puolet, kaikkiaan 53 prosenttia Ison-Britannian kansalaisista ottaisi varmasti tai todella todennäköisesti koronavirusrokotteen, The Guardian uutisoi. Tutkimuksen toteuttivat King’s College Londonin yliopisto ja markkinatutkimuksia tekevä Ipsos Mori.

Vastaajista 20 prosenttia ottaisi rokotteen melko todennäköisesti ja 16 prosenttia joko ei ehdottomasti ottaisi rokotetta tai ottaisi sen epätodennäköisesti. Tutkimuksesta ilmennyt rokotevastaisuus huolettaa tutkijoita.

– Rokotteisiin liittyvät väärinkäsitykset ovat suoraan vahingollisimpia uskomuksiamme ja ne selvästi vaikuttavat ihmisten aikeisiin koronaviruskriisin aikana, toteaa tutkimusta johtanut King’s College Londonin the Policy Instituten johtaja, professori Bobby Duffy.

Tutkimuksen perusteella nuoret ovat vanhempia ikäluokkia rokotevastaisempia. 22 prosenttia 16–24 ja 25–34 vuotiaista kertoo, että ottaisi rokotteen epätodennäköisesti tai ei ollenkaan. Sama luku on 55–75-vuotiaiden keskuudessa puolet pienempi, 11 prosenttia.

– Lähes neljännes 16–34-vuotiaista sanoo, että on epätodennäköistä, että he ottavat rokotteen koronavirusta vastaan, jos sellainen tulee saataville. Se on todella huolestuttavaa ja sen tulisi toimia tärkeänä pysähdyspaikkana hallitukselle taistella rokotuksiin liittyviä väärinkäsityksiä vastaan, erityisesti nuorten ihmisten parissa, Ipsos Morin tutkimusjohtaja Gideon Skinner toteaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt