X
SULJE MAINOS
Nadia Murad. / MARK WILSON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP - LEHTIKUVA

Nobel-palkittu ISIS-vanki Nadia Murad: Jihadistit oikeuteen kuin natsit

Nobel-voittaja vaatii ISIS-terroristeja oikeuteen maailman silmien eteen.

– (ISIS-johtaja) al-Baghdadin kuolema on tervetullut uutinen maailmalle, etenkin niille yhteisöille, jotka joutuivat ISIS:n kohteeksi. Baghdadi kuoli kuten eli – pelkurina, joka piiloutui lasten taakse. Aloittakoon tämä päivä globaalin taistelun ISIS:n saamiseksi oikeuden eteen, Nobel-voittaja Nadia Murad tviittaa.

Yhdysvaltain armeijan erikoisjoukot surmasivat ISIS-johtaja Abu Bakr al-Baghdadin Syyriassa viime viikonloppuna.

Nadia Muradin mukaan elossa kiinni saadut ISIS-jihadistit on saatava avoimeen oikeuteen koko maailman silmien eteen.

– Oikeus on ainoa hyväksyttävä tapa toimia. Meidän on seisottava yhdessä ja saatettava ISIS-terroristit vastuuseen samalla tavalla kuin maailma tuomitsi natsit avoimessa tuomioistuimessa Nürnbergin oikeudenkäynneissä, Murad jatkaa.

Nadia Muradin mukaan Abu Bakr al-Baghdadin ja hänen terroristiensa käsissä kärsineitä ja yhä apua tarvitsevia ei saa unohtaa. Hän nostaa esiin erityisesti Irakin uskonnolliset vähemmistöt kuten jesidit ja kristityt.

– Olen kiitollinen kaikille – Yhdysvaltain hallitukselle ja koalition jäsenille – jotka osallistuivat operaatioon ja tukivat sitä.

Ihmisoikeusaktivisti Nadia Murad sai Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 2018. Jesiditaustainen Murad jäi vuonna 2014 ISIS-järjestön vangiksi Irakin Sinjarissa. ISIS surmasi tuolloin 23-vuotiaan Muradin kylästä yli 300 miestä, mukaan lukien kuusi hänen veljeään. Tuhansista naisista tehtiin orjia. Karkausyrityksensä jälkeen Nadia Murad on kertonut tulleensa joukkoraiskatuksi. Hän onnistui vihdoin pakenemaan salakuljetettuna joulukuussa 2014.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt