Nils Torvalds. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Nils Torvaldsin mukaan Nato-jäsenyys ei tarkoita aseiden kalistelua

RKP:n presidenttiehdokkaan mukaan Suomen turvallisuuspoliittinen keskustelu junnaa paikallaan.

− Näyttää siltä, että Suomen turvallisuuspoliittinen keskustelu on juuttunut johonkin kummalliseen virtuaaliseen YYA-suohon johon politiikan väinämöiset laulavat meitä yhä syvemmälle, toteaa Nils Torvalds tiedotteessaan.

Torvaldsin mukaan suomalaisessa Nato-keskustelussa nostetaan ensimmäiseksi ”Moskovan poliittisten toimijoiden tarkoitusperäiset huolet.” Hän sanoo, että Suomessa pitäisi sen sijaan ottaa mallia Saksan hallitusneuvottelujen lähtökohdasta, jonka mukaan Euroopan yhteistä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa on kehitettävä tavalla, joka voimistaa Eurooppaa rauhan tekijänä.

– Turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaa on eräänlainen palovakuutus joka ei uhkaa ketään. Tässä kehityksessä Natolla on keskeinen tehtävä.

Torvaldsin mukaan Naton joukkoja Baltiassa ei ole edes ajateltu käytettäväksi Venäjää vastaan, vaan ne ovat ”puhtaasti puolustuksellisia”.

− Nato-jäsenyys on turvallisuuspoliittinen toimenpide, eikä mitään aseiden kalistelua. Se on tärkeä suurpoliittinen viesti, jota lukutaitoiset Venäjällä kyllä osaavat lukea oikein, ellei viholliskuvien rakentelu olisi heille niin välttämätöntä.

Torvalds uskoo Venäjän päätyvän nykyisellä menollaan umpikujaan.

− Vanhat rahastot ovat lopussa eikä Venäjällä voi olla globaalia roolia, jos maa ei jätä Itä-Ukrainaa ja Krimin niemimaata.

Hän ei usko, että Suomea pidettäisiin Nato-jäsenenä uhkana Venäjälle.

− Onko Kirkniemi Venäjälle ongelma Pohjois-Norjassa tai Tanskan Bornholm Kaliningradista länteen? Ei ole, joten miksi Suomen Nato-jäsenyys olisi heille ongelmallinen?

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt