Europarlamentaarikko Nils Torvalds. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Nils Torvalds: Miksi kokoomus tukee Viktor Orbanin puoluetta?

Europarlamentaarikko suhtautuu kriittisesti Fideszin jäsenten nimittämiseen EU:n johtotehtäviin.

Europarlamentaarikko Nils Torvalds (r.) suhtautuu kriittisesti Unkarin pääministeri Viktor Orbanin puolueen jäsenten nimittämiseen EU:n johtotehtäviin.

Torvaldsin mukaan ”EPP-ryhmä, mihin Suomen Kansallinen Kokoomus kuuluu, on esittänyt Unkarin totalitaarisen johtajan Viktor Orbanin puoluetovereita moneen huippupestiin. Muun muassa parlamentin varapuheenjohtajaksi”.

– Kokoomus teki aiemmin ison numeron, kun sen eurooppalainen kattopuolue EPP oli jäähdyttänyt Fidesczin, Orbanin puolueen jäsenyyden. Nyt on ilmiselvää, että tällä ei ollut mitään vaikutusta toimintaan parlamentissa. Sen sijaan että Orban puoluetovereineen oltaisiin heitetty ulos EPP-ryhmästä, niin heitä on aktiivisesti esitetty johtotehtäviin, Nils Torvalds toteaa tiedotteessaan.

Torvalds kertoo olevansa myös yllättynyt siitä, että ”kokoomus on hyväksynyt ja jatkaa läheistä yhteistyötä Orbanin kanssa”.

– Miksi kokoomus hiljaisesti hyväksyy, että heidän ryhmänsä esittää autoritaarisen johtajan puoluetovereita? Olisi jo aika, että Kokoomus esittää todisteita, mitä he ovat tehneet estääkseen tämänkaltaisia esityksiä. Miten he voivat jatkaa samassa ryhmässä puolueiden kanssa jotka ilmeisesti hyväksyvät vapauden, avoimuuden ja oikeusvaltion rajoittamista?

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt