X
SULJE MAINOS

Nils Torvalds asettuu ehdolle RKP:n presidenttiehdokkaaksi

Europarlamentaarikon mukaan hän on käytettävissä RKP:n presidenttiehdokkaaksi, jos puoluekokous hänet tehtävään kesäkuussa valitsee.

Europarlamentaarikko Nils Torvalds kertoo asettuvansa ehdolle Ruotsalaisen kansanpuolueen presidenttiehdokkaaksi.

– Presidenttivaalikeskustelu tulee käsittelemään ulko- ja turvallisuuspolitiikka, Euroopan roolia, epävarmuutta USA:ssa ja Venäjällä sekä ympäristökysymyksiä, Pariisin-sopimusta ajatellen. Kaikissa näissä kriittisissä kysymyksissä minulla on käytännön kokemus kirjeenvaihtaja-vuosista Venäjällä sekä USA:ssa ja nyt Europarlamentaarikkona. Presidentinvaalien tehtävä on määritellä Suomen tie monimutkaistuvassa maailmassa, Torvalds sanoo lähettämässään tiedotteessa.

Torvalds on 71-vuotias entinen toimittaja, joka on toiminut europarlamentaarikkona vuodesta 2012. Ennen politiikkaan lähtemistä Torvalds työskenteli muun muassa ulkomaankirjeenvaihtajana ja uutispäällikkönä Ylellä. Hän nousi Euroopan parlamenttiin vuonna 2012 kesken kauden varasijalta, kun Carl Haglund valittiin RKP:n puheenjohtajaksi, ja uusi paikkansa vuoden 2014 vaaleissa 29 335 äänellä.

Torvaldsia on jo ennakkoveikkailuissa pidetty mahdollisena RKP:n presidenttiehdokkaana. Hän ilmoitti jo maaliskuussa harkitsevansa ehdokkuutta.

Vaikka päätöksen presidenttiehdokkaasta tekee vasta RKP:n puoluekokous kesäkuussa, ovat Torvaldsin potentiaaliset haastajat vähissä. Esimerkiksi entinen puolueen puheenjohtaja Haglund sekä ruotsalaista eduskuntaryhmää johtava Stefan Wallin ovat jo kieltäytyneet ehdokkuudesta. Myös puolueen ensimmäinen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Anders Adlercreutz kertoi huhtikuussa Verkkouutisille, että näkisi Torvaldsin hyvänä presidenttiehdokkaana. Ennakkospekulaatioissa mukana ollut ex-ministeri Astrid Thors ei vielä ole ilmoittanut kantaansa ehdokkuuteen.

RKP valitsee presidenttiehdokkaansa puoluekokouksessaan 9.-11.6.2017 Helsingissä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt